Furtună a ieșit din sediul PCCOCS cu o pungă neagră. Ar fi vorba de mită?
PA a recunoscut că perchezițiile au avut loc în birourile a doi procurori PCCOCS, fără a da nume.
Menționăm că s-a vehiculat despre Dumitru Raileanu și Elena Ceruța.
„Necesitatea efectuării perchezițiilor a fost determinată de probatoriul administrat până în prezent în cadrul urmăririi penale și se încadrează perfect în prevederile normelor de drept care reglementează aceste acțiuni procesuale, perchezițiile respective fiind preventiv autorizate de către judecătorul de instrucție”, au explicat procurorii anticorupție.
Despre faptul că perchezițiile au avut loc în biroul lui Dumitru Raileanu a fost confirmat aseară presei, cât despre Elena Ceruța nu se cunoaște exact.
Azi, procurorii anticorupție au mai declarat că perchezițiile au fost necesare, pentru că cei doi procurori PCCOCS au refuzat să le prezinte „toate actele și obiectele solicitate în condiții legale”.
„Acțiunile întreprinse de membrii grupului de urmărire penală s-au limitat la circumstanțele care se referă la cazul dlui Alexandr Stoianoglo și nu s-au extins asupra altor cauze penale din gestiunea procurorilor în birourile cărora au fost efectuate percheziții și nu au creat impedimente în exercitarea atribuțiilor de serviciu ale acestora. Mai mult, procurorilor respectivi chiar le-a fost permis de a-și extrage copiile fișierelor sau de a-și face copiile actelor necesare pentru exercitarea în continuare a atribuțiilor de serviciu pe dosarele din gestiune”, au mai precizat procurorii anticorupție.
Este cunoscut că Dumitru Raileanu și Elena Ceruța au făcut parte din procurorii care au semnat procesul verbal al ședinței de lucru din cadrul Procuraturii Generale, în urma căreia s-a luat decizia de a se renunța la învinuirile aduse lui Veaceslav Platon în dosarul „fraudei bancare”.
„Considerăm fără temei declarațiile prin care se încearcă de a crea artificial conexiuni între acțiunile de urmărire penală menționate și alte cauze penale din gestiunea procurorilor vizați”, au conchis procurorii anticorupție.
Amintim că aseară Victor Furtuna, procurorul desemnat de CSP să investigheze acțiunile pretins ilegale sesizate de deputatul PAS Lilian Carp împotriva lui Alexandr Stoianoglo, a ieșit din sediul PCCOCS cu o pungă neagră.
El a declarat doar că este vorba despre niște documente și mai multe detalii nu poate oferi pentru a nu periclita mersul anchetei.
Alexandr Stoianoglo este învinuit pe patru capete de acuzare. Acum, se află în arest la domiciliu. Acesta nu-și recunoaște vina.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!