Actualitate

Gavrilița: Indiferent de decizia luată de ANRE, tariful pentru primii 150 de metri cubi consumați, nu se va schimba

„Am avut o ședință cu unii membri ai Guvernului și am făcut calcule dacă ne permite noi compensații. Indiferent de decizia luată de ANRE referitor la solicitarea Moldovagaz, fie că acceptă prețul propus de companie, fie că acceptă o creștere mai mică, pentru consumatorii casnici, tariful pentru primii 150 de metri cubi consumați, pentru februarie și martie, nu se va schimba. Vom rămâne la mecanismul pentru care primii 150 de metri cubi vor costa 6,8 lei, iar următorii 100 vor costa 7,9 lei până la 150 de metri cubi”, a declarat Natalia Gavrilița.

Da asemenea, premierul a mai adăugat că și unii agenți economici urmează să beneficieze de compensații.

„Avem în lucru mai multe scenarii care urmează să fie. Guvernul va lua în considerare opțiuni de susținere a întreprinderilor care produc bunuri de primă necesitate, pâine, lapte, etc., și companiile mici și mijlocii”, a mai adăugat Gavrilița.

Precizăm că, la 21 ianuarie, Moldovagaz a depus la ANRE o nouă cerere privind creșterea tarifului mediu pentru furnizarea gazelor naturale consumatorilor finali de la 9 227 la 13 418 lei pentru o mie de metri cubi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *