Actualitate

Geert Wilders: Olanda, „prostul Europei” pentru că a primit prea mulți refugiați ucraineni

Geert Wilders, liderul partidului anti-imigrație și posibil viitor prim-ministru al Olandei, a declarat că țara sa este “prostul Europei” pentru că a acceptat prea mulți refugiați ucraineni.

El susține că ucrainenii vin în Olanda nu din cauza războiului, ci pentru locuințe gratuite, îngrijire medicală gratuită și locuri de muncă.

Wilders, care a câștigat surprinzător alegerile generale olandeze, își exprimă dorința de a opri ajutorul militar olandez pentru Ucraina, argumentând că Olanda are nevoie de arme pentru a se apăra.

Peste 100.000 de refugiați au sosit în Olanda, cu o populație de aproximativ 18 milioane, de la invazia Rusiei în Ucraina. Refugiații ucraineni au dreptul de a călători, trăi și lucra în orice stat membru al UE până în martie 2025, conform unui mecanism de protecție temporar al UE.

Comentariile lui Wilders apar în contextul în care guvernul britanic a anunțat prelungirea drepturilor pentru refugiații ucraineni în Marea Britanie. Eșecul lui Wilders de a forma un nou guvern olandez este parțial datorat poziției Partidului Libertății față de Ucraina.

Mark Rutte, premierul în funcție, a declarat că sprijinul Olandei pentru Ucraina este garantat pe termen lung și că Wilders nu va găsi un partener de coaliție care să susțină oprirea acestui sprijin.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Ooooo. cunosc Olanda pt ca am stat acolo o perioada. Olanda poate beneficia de pe urma ucraineenilor pt ca majoritatea sunt calificati si muncitori. Olanda nu pierde din pricina emigrantilor ucraineeni. Voi stiti cati polonezi, unguri si romani lucreaza numai in abatoarele olandeze, munca foarte grea ? Mii, mii de oameni. Olandezii lucreaza numai munci curate si usoare, pe cand muncile murdare si grele le dau prostilor din est. Cum de se plange Olanda ? Daca toti muncitorii estici ar pleca din Olanda, ar face exact la Marea Britanie dupa Brexit, cand se plangea ca nu mai are cine sa faca muncile nedorite. Olandezii sunt perversi, una fac si alta declara. Nu degeaba s-au ocupat cu cometul cu sclavi in vechime, ceva a ramas in comportamentul lor actual.

  2. Mamica, intre a fi sclavete acasa pe bani putini si stat in frig si a fi sclav in Olanda multi esteuropeni aleg Olanda. Pana la urma nu sunt chiar sclavi pentru ca daca vor pot renunta si pleca acasa sau altundeva. Asa ca vezi mai bine in jurul tau si nu mai comenta aiurea ca in fabula cu vulpea careia nu ii placeau strugurii oentru ca nu ajungea la ei.

      1. Ai fost la produs probabil si nu ti-a placut ca era de muncit la greu. Oricum vorba latinilor “de gustibus non disputandum’ fiecare cu parerea lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *