UE / Nato

Germania „liderul” Europei, abandonează securitatea Europei de dragul afacerilor cu Putin

„Suntem gata să facem tot ce este necesar pentru a întări” prezența Germaniei în operațiunile NATO din țările baltice, a declarat Scholz într-un interviu acordat canalului ARD.

Germania conduce o operațiune NATO în Lituania, unde sunt trimiși 500 de soldați germani.

Întrebat dacă nevoia de întăriri ar putea fi decisă la o reuniune a miniștrilor apărării din NATO la mijlocul lunii februarie, Scholz a răspuns: „Suntem gata să luăm o decizie”.

Ministrul Apărării Christine Lambrecht a declarat anterior că Germania este pregătită să-și consolideze prezența în Lituania.

„În principiu, trupele sunt disponibile pentru întărire, iar acum suntem în discuții cu Lituania despre ceea ce ar fi util”, a spus ea.

Promisiunea vine pe fondul temerilor tot mai mari că Rusia se pregătește să invadeze Ucraina, Occidentul acuzându-l pe președintele Vladimir Putin că a adunat peste 100.000 de soldați la granița dintre cele două țări.

Rusia neagă planurile de a invada țara, dar a cerut Occidentului garanții majore de securitate, inclusiv ca Ucrainei să nu i se permită niciodată aderarea la NATO.

Scholz va călători luni la Washington pentru prima sa întrevedere cu președintele Joe Biden. El se va întâlni, de asemenea, cu liderii statelor baltice la Berlin în această săptămână și va vizita Ucraina și Rusia în cursul acestei luni.

Domnul Scholz, care a preluat postul de cancelar de la Angela Merkel în decembrie, a reiterat refuzul Germaniei de a trimite arme în Ucraina.

„De mulți ani, guvernul german a avut o linie de conduită clară: nu livrăm arme în zonele de criză și nici nu livrăm arme letale în Ucraina”, a declarat el.

Sursa: 10tv.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *