Actualitate

Germania reintroduce testarea COVID-19 gratuită pentru TOATĂ lumea

Germania va reintroduce testarea COVID-19 gratuită începând de sâmbătă, a anunţat vineri ministrul sănătăţii, Jens Spahn, în cadrul noilor măsuri menite să reducă valului epidemic în creştere pe teritoriul ţării, transmite Reuters.

Măsura fusese aplicată din martie, ca modalitate de a compensa o campanie lentă de vaccinare la acel moment, dar acum o lună a fost anulată, în favoarea certificatului verde.

După ce epidemia a înregistrat noi recorduri în Germania, Asociația Medicală – un fel de Colegiu al Medicilor – a cerut reintroducerea testării gratuite, atât pentru nevaccinați, cât și pentru vaccinați.
 
Ministrul sănătăţii a mai spus că susţine o măsură mai strictă care ar impune ca şi persoanele vaccinate sau vindecate să aibă acces doar cu test negativ la evenimente publice.

„Trebuie să facem tot ce este necesar pentru a întrerupe această creştere”, a declarat Spahn. Potrivit celor mai recente cifre ale Ministerului Sănătăţii, puţin peste 67% dintre locuitori sunt vaccinaţi cu schema completă, scrie Agerpres.

În România, țară cu număr de cazuri în scădere, premierul demis Florin Cîțu consideră „inadmisibil” ca statul să ofere teste gratuite pentru toți cetățenii săi. El vrea ca nevaccinații să-și plătească singuri testele, deși contribuie la bugetul de stat ca și nevaccinații.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *