Actualitate

Germania se pregătește să abroge o lege referitoare la avort ce datează încă din perioada nazistă

Medicii din Germania au voie doar să spună că oferă servicii de întrerupere a sarcinii, dar nu au voie să ofere şi detalii suplimentare despre această procedură. Criticii spun că aceste prevederi le împiedică pe femei să obțină informații despre procedurile pe care le au la dispoziție și cine le oferă.

Noul ministru german al justiției Marco Buschmann, membru al partidului liberal FDP, spune că abrogarea paragrafului introdus de naziști în 1933 le-ar permite femeilor care caută informații online să le obțină din surse calificate.

„Doctorii ar trebui să poată informa publicul despre avort fără a fi în pericol de a fi anchetați penal”, a adăugat acesta.

Noul guvern format de coaliția dintre social-democrați, verzi și FDP condus de Olaf Scholz a inclus eliminarea paragrafului din Codul Penal în acordul de guvernare semnat în luna noiembrie a anului trecut.

Tehnic vorbind, avortul este ilegal în Germania, însă este permis în anumite circumstanțe și cu condiția să fie efectuat în decurs de maxim 12 săptămâni de la concepție.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *