Ghimbirul combate durerile musculare
Rădăcina de ghimbir a fost folosită de-a lungul secolelor ca un remediu tradiţional împotriva mai multor afecţiuni, precum răcelile şi durerile stomacale. Cercetătorii au descoperit că o capsulă cu extract de ghimbir administrată zilnic este eficientă în eliminarea febrei musculare. Voluntarii au fost rugaţi să ridice greutăţi timp de 11 zile consecutiv. Funcţiile motrice ale braţelor, inflamaţiile şi reacţiile biochimice asimilate cu durerea, atât înainte, cât şi după efectuarea exerciţiilor fizice au fost monitorizate de specialişti. Cercetătorii americani au constatat că suplimentele cu ghimbir administrate zilnic au redus intensitatea durerii cu 25%.
Ghimbirul (Zingiber officinale) este o plantă erbacee din regiunile tropicale, al cărei rizom este bogat în uleiuri eterice. Rizomul de ghimbir are o formă neregulată, este noduros şi este foarte apreciat în bucătăriile orientale, cum ar fi cea chineză, indiană şi thailandeză.
Ginsengul, indispensabil în combaterea oboselii
Capsulele de Ginseng combat oboseala, astenia şi stările de convalescenţă, fiind soluţia perfectă pentru întărirea tonusului general, după perioada de iarnă.
Suntem tot mai obosiţi, mai nervoşi şi mai stresaţi. Suferim de boli pe care părinţii şi bunicii noştri le-au avut la o vârstă mult mai înaintată. Ne trezim prinşi tot mai mult în rutina celor cinci zile de serviciu, între 09.00 şi 17.00. Suntem irascibili şi alocăm tot mai puţin timp satisfacerii propriilor plăceri. Studiile realizate la nivel mondial desemnează stresul ca fiind ucigaşul numărul unu în lume, el fiind responsabil de apariţia a numeroase boli şi chiar a unor comportamente deviante.
În acest context, medicina naturistă a câştigat tot mai mult teren în detrimentul medicinei clasice. Printre produsele naturiste apreciate de sute de ani pentru proprietăţile sale curative se numără Ginsengul.
Capsulele de Ginseng – recomandări şi beneficii
Ginsengul este recomandat de specialiştii naturopaţi pentru capacitatea de a ajuta organismul să treacă prin perioadele dificile. Ginsengul acţionează asupra organismului, îmbunătăţind metabolismul energetic, motiv pentru care este recomandat în caz de oboseală, astenie sau convalescenţă.
De ce specialiştii recomandă Ginsengul
– Ginsengul are acţiune antistres. Studiile au relevat faptul că anumite ginsenoide existente în compoziţia Ginsengului au o acţiune similară diazepamului.
– Ginsengul stimulează şi acţiunea sistemului imunitar. Astfel, administrarea de capsule de Ginseng ne întăreşte organismul în faţa răcelilor şi a gripei.
– Ginsengul s-a remarcat şi ca remediu împotriva problemelor cardiace şi chiar împotriva diabetului de tip 2.
– Cercetările realizate până în prezent au evidenţiat de asemenea eficienţa Ginsengului în potenţarea eficienţei antibioticelor şi a vaccinului antigripal.
Ce ştim despre Ginseng
Ginsengul este o plantă cultivată de mii de ani în Coreea, China şi Siberia. Ambele tipuri de ginseng, alb şi roşu, care se comercializează în prezent, provin de la plante de patru-şase ani. Partea activă a plantei este rădăcina. Aceasta are o formă cilindrică sau fusiformă, uneori ramificată, cu o lungime de 20 cm.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!