Ultima oră

Ghimpu despre PDM și PLDM: Sunt partide fără ideologie, iar liderii lor urmăresc doar interese materiale

Liderul PL a precizat că după ce a fost vizitat de Iurie Leancă şi Vlad Plahotniuc înainte de prima tentativă de votare a Guvernului, nimeni din PLDM sau PDM nu s-a adresat în privinţa reluări negocierilor. Totodată , Ghimpu consideră că nu s-a dorit niciodată participarea liberalilor la guvernare de către PLDM şi PDM. „Sunt sigur că dacă mâine vom declara că suntem gata să semnăm un acord de constituire a unei alianţe de guvernare fără a pretinde nicio funcţie publică, oricum nu vom fi acceptaţi”, a declarat Ghimpu.

Preşedintele liberal a opinat că PL nu a fost dorit în alianţa de guvernare pe motiv că ar fi încurcat intereselor materiale ale unor reprezentanţi din conducerea PDM şi PLDM. „Sunt partide fără ideologie, iar liderii lor urmăresc doar interese materiale. Cu cât mai mult, cu atât mai bine. Noi mai demult am cerut să se facă lumină în cazul furtului de la Banca de Economi. Dar toţi tac şi nu le-ar fi fost convenabil ca noi să ne aflăm la guvernare, să deţinem pârghii şi să încercăm să se facă lumină în cazul acestui furt. Iată încă un motiv pentru care n-am fost doriţi în alianţă”, a adăugat Ghimpu.

Referindu-se la Iurie Leancă, Mihai Ghimpu , a spus că soarta lui ar fi fost hotărâtă încă înainte de scrutinul din 30 noiembrie. „Iurie Leancă este un politician care încă pluteşte. L-am prevenit că nu este dorit de Filat şi nu va fi votat, să-şi retragă candidatura ca să nu se facă de râs, dar a avut naivitatea şi a crezut că va fi votat”, a spus liderul liberal.
 
Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *