Economie

Gigantul IBM își închide toate operațiunile din Rusia și concediază toți angajații

International Business Machines Corp (IBM.N) îşi încetează activitatea în Rusia şi a început să îi concedieze pe angajaţii din ţară, potrivit unui memoriu către personal trimis săptămâna trecută, transmite Reuters.

După ce Rusia a invadat Ucraina în februarie, IBM s-a alăturat altor sute de companii care şi-au suspendat afacerile în această ţară. Mulţi alţii anunţaseră deja o ieşire completă din Rusia, informează News.ro.

”Pe măsură ce consecinţele războiului continuă să crească şi incertitudinea cu privire la ramificaţiile sale pe termen lung devine mai mare, am luat acum decizia de a efectua o lichidare ordonată a afacerilor IBM în Rusia”, a scris directorul general Arvind Krishna angajaţilor.

Krishna a declarat pentru Reuters, la începutul lunii trecute, că nu este sigur cât îi mai poate plăti compania pe angajaţii din Rusia, în contextul escaladării sancţiunilor.

Un purtător de cuvânt al IBM a spus că există câteva sute de angajaţi ai companiei în Rusia.

”Colegii noştri din Rusia au îndurat, fără nicio vină a lor, luni de stres şi incertitudine… Vreau să-i asigur că IBM va continua să îi susţină şi să ia toate măsurile rezonabile pentru a le oferi suport şi a face tranziţia în mod ordonat, pe cât posibil”, a scris Krishna.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.