Actualitate

Gligor, numirea lui Cernăuțeanu la șefia IGP: „Nu înțeleg pentru care merite a fost numit”

„Dumnealui nu vine din subdiviziunile care au avut treabă cu urmărirea penală sau lucru operativ. Această numire nu-mi este astăzi clară, următorii pași a oricărei persoane numite într-o funcție atât de înaltă vor caracteriza ce fel de numire este asta. Aș vrea să văd care sunt planurile profesionale ale domnului Cernăuțeanu în această funcție. Numirea dumnealui trezește o anumită mirare, oamenii din domeniu nu înțeleg pentru care merite sau de ce a fost făcută această numire. Probabil este o substituire sub presiunea societății adoptată rapid. Calitatea de bază a domnului Cernăuțeanu este că nu există informații compromițătoare care ar discredita o astfel de numire din start, spre deosebire de domnul Podarilov care avea deja o condamnare. Primele activități ale dumnealui ne vor spune ce fel de șef IGP va fi el” a declarat Ștefan Gligor în cadrul emisiunii de la Jurnal TV.

Amintim că ieri, 16 februarie, Guvernul a aprobat demisia șefului Inspectoratului General al Poliției, Iurie Podarilov. Ministrul de Interne, Ana Revenco, a anunțat că Podarilov a scris cerere de demisie, dar nu a precizat care sunt motivele.

În locul lui Iurie Podarilov, în funcția de șef al IGP a fost numit secretarul de stat de la Ministerul de Interne, Viorel Cernăuțeanu. Înainte de aceasta, Guvernul a aprobat demisia lui Cernăuțeanu din funcția de secretar de stat.

Sursa: jurnal.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *