Actualitate

Grosu despre fostul Guvern condus de Chicu: „Un bănuț n-a dat la oameni. I-a trimis acasă și le-a spus că stea închiși”

De asemenea, Grosu pasează responsabilitatea crizei energetice cu care ne confruntăm către Moldovagaz și spune că entitatea nu-și onorează obligațiile pentru a asigura cetățenii cu gaze naturale.

„Moldovagaz este compania Gazprom-ului și, în opinia mea, deget de deget nu bate pentru a deveni mai vocală și împreună cu compania-mamă să găsească o soluție pentru perioada complicată în care ne aflăm. Tabăra comunisto-socialistă este ipocrită și fățarnică. Pentru că reprezentantul lor de la Moldovagaz și pe timpul guvernării lor a fost modificată modalitatea de livrare, inclusiv clauza cu plata la data de 20”, a spus Igor Grosu.

Grosu mai spune că prețul mare de achiziție a gazului ar fi determinat atât de realitățile de pe piața internațională, cât și de vectorul european promovat de guvernarea de la Chișinău.

„Guvernarea PAS este de altă orientare, de orientare pro-europeană, nu suntem pe aceeași lungime de undă cu cei care ne furnizează gazele. Bineînțeles că noi vom încerca să renegociem acest contract, vom depune tot efortul și pe platforma interguvernamentală moldo-ruse, care-și va relua activitatea în luna martie”, a adăugat deputatul.

Președintele Parlamentului spune că guvernarea a venit cu un pachet record de compensații. 2,6 miliarde de lei fiind alocate din bugetul de stat pentru a-i ajuta pe cetățeni să facă față creșterii tarifelor.

Grosu n-a ezitat să compare acțiunile actualului Guvern cu cele ale Executivului Chicu.

„Să ne amintim anul 2020, când a fost declarată starea de urgență și multă lume, pur și simplu, a fost trimisă acasă. S-au închis întreprinderile și instituțiile și Guvernul socialist un bănuț n-a dat pentru oamenii aceștia. Pur și simplu, i-a trimis acasă și le-a spus să stea închiși în case. Dar noi din puținul pe care-l avem, pe unde mai reușim să mai aducem din exterior, mai economisim, am găsit și vom mai găsi bani pentru a ajuta oamenii”, a spus președintele Parlamentului.

În prezent, tariful pentru gazele naturale este de 15,18 lei pentru un metru cub, cu TVA inclus. Potrivit unei deciziei ANRE, luată la recomandarea Comisiei Situații Excepționale, noile tarife au intrat în vigoare retroactiv din 1 ianuarie.

Sursa: realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *