Grupul Vice Media şi-a declarat oficial falimentul. Va fi achiziţionat de creditorii săi, printre care se numără şi Soros Fund Management
Vice Media Group a depus luni cerere de intrare în faliment în SUA, după ani de necazuri financiare, iar un consorţiu de creditori ai Vice, care include Fortress Investment, Soros Fund Management şi Monroe Capital, doreşte să achiziţioneze compania în urma depunerii cererii de faliment, transmite CNBC.
Grupul de media digitală, evaluat la un moment dat la 5,7 miliarde de dolari şi cunoscut pentru site-uri precum Vice şi Motherboard, a restructurat şi a tăiat locuri de muncă în afacerile sale globale de ştiri, în ultimele luni.
Consorţiul care urmează să cumpere compania va oferi 225 de milioane de dolari sub forma unei oferte de credit pentru majoritatea activelor Vice Media, a anunţat compania luni, împreună cu datorii semnificative.
Vice este una dintre numeroasele firme de media digitală şi tehnologie forţate să se restructureze în acest an, pe fondul unei economii lente şi al pieţei de publicitate slabe. Buzzfeed şi-a închis luna trecută divizia de ştiri şi a anunţat disponibilizări substanţiale.
Lansată în Canada în 1994 ca o revistă marginală, Vice s-a extins în întreaga lume cu conţinut axat pe tineri şi o prezenţă proeminentă în reţelele sociale. Cu toate acestea, a îndurat câţiva ani de probleme financiare, în condiţiile în care giganţi tehnologici precum Google şi Meta au atras mare parte din cheltuielile publicitare globale.
Pentru a facilita vânzarea sa, Vice a depus cerere de faliment în conformitate cu legea capitolul 11, la Curtea de faliment din SUA pentru Districtul de Sud din New York.
Dacă cererea este aprobată, alte părţi vor putea licita pentru companie. Ofertele de credit le permit creditorilor să schimbe datoria garantată cu activele companiei, mai degrabă decât să plătească în numerar.
Preluarea s-ar putea încheia în două-trei luni
Oferta consorţiului include un angajament de 20 de milioane de dolari în numerar pentru a permite operaţiunilor Vice să continue pe tot parcursul procesului de vânzare. Este de aşteptat care preluarea să se încheie în două-trei luni, a spus compania.
Vice a declarat că diversele sale mărci media multi-platformă, inclusiv Vice News, Vice TV, Pulse Films, Virtue, Refinery29 şi i-D, vor continua să funcţioneze, în timp ce entităţile sale internaţionale şi joint venture-ul Vice TV cu A&E nu fac parte din depunerea capitolului 11.
Co-CEO-ul Vice, Bruce Dixon, şi Hozefa Lokhandwala au declarat într-un comunicat că procesul de vânzare “va consolida compania şi va poziţiona VICE pentru o creştere pe termen lung. Vom avea o nouă proprietate, o structură de capital simplificată şi capacitatea de a opera fără obligaţiile moştenite care ne-au împovărat afacerea”, au adăugat aceştia.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!