Social

Guvernarea dorește să schimbe legislația privind audiovizualul. „Provocările curente ne obligă să găsim un echilibru între protejarea spațiului media”

Guvernarea vrea să schimbe legislația privind audiovizualul, a anunțat premierul Dorin Recean, la deschiderea Forumului de Politici Media, ediția anului 2023.

În discursul său, șeful Guvernului a vorbit despre provocările din ultimii ani și despre ajustarea legislației în sectorul audiovizual al Republicii Moldova. Premierul s-a referit la amenințările hibride la adresa țării noastre, ca urmare a războiului, dar și la rolul pe care-l are presa în combaterea dezinformării și a propagandei, potrivit Realitatea.md.

„Provocările curente, dar și faptul că, astăzi, oricine poate genera informații și știri, ne obligă să găsim un echilibru între protejarea spațiului media și în același timp să asigurăm libertatea de exprimare pentru jurnaliști. Depunem eforturi pentru a revedea și îmbunătăți legislația în domeniul audiovizualului. Mă bucur să văd că Republica Moldova a urcat în clasamentul libertății presei, dar mai avem de lucru în ceea ce privește transparența și accesul la informație. Știu bine că și anul trecut s-a formulat solicitarea fermă a comunității media de a desemna o autoritate din guvern responsabilă de elaborarea, consultarea și realizarea politicilor publice în domeniul mass-media. Vom identifica până în toamna acestui an o soluție eficientă”, a declarat el.

Forumul din acest an este organizat de Freedom House Moldova și Mediacor, cu sprijinul financiar al USAID Moldova, al Ambasadei Suediei la Chișinău, Ambasadei Marii Britanii în Republica Moldova și al Fundației Friedrich Naumann pentru Libertate.  Evenimentul a reunit reprezentanți ai corpului diplomatic, jurnaliști, experți media, membri ai mediului academic și ai organizațiilor internaționale, pentru a analiza provocările și soluțiile care să sporească reziliența spațiului informațional al Republicii Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *