Actualitate

Guvernul a aprobat acordul dintre Republica Moldova și România privind reducerea tarifelor de roaming

Acordul stabilește prețuri mai accesibile pentru serviciile de roaming, achitate de utilizatorii ce călătoresc în cele două state, precum și pentru apeluri internaționale ordinare între Republica Moldova și România.

Astfel, utilizatorii vor putea beneficia de mai multe măsuri de reglementare, după cum urmează: pentru apelurile efectuate în roaming din România în Republica Moldova, tarifele vor scădea de cel puțin 10 ori; pentru apelurile primite în roaming în România din Republica Moldova nu va fi perceput tarif; pentru serviciile Internet utilizat în roaming în România, tarifele vor scădea de cel puțin 5 ori.

În funcție de pachetele de care beneficiază abonații din Republica Moldova, diminuarea tarifelor poate fi și mai mare. Punerea în aplicare a Acordului va contribui la creșterea volumului serviciilor consumate de către utilizatorii, care anterior nu le foloseau din cauza prețului considerat excesiv. De asemenea, va spori afacerile și turismul, precum și comunicarea între cetățenii Republicii Moldova și României.

Sursa: Zdg.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *