Economie

Guvernul a aprobat finanțarea a 26 de proiecte prin intermediul Programului activităților de reintegrare a țării pentru anul 2023

Membrii Guvernului au aprobat astăzi Programul activităților de reintegrare a țării pentru anul 2023, care prevede finanțarea a 26 proiecte de dezvoltare în perimetrul Zonei de Securitate, cu un buget total de 15 mln de lei, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Lista proiectelor ce urmează a fi finanțate a fost aprobată de către Comisia de selectare împuternicită prin Dispoziția Guvernului nr.19-d din 10 februarie 2023, în conformitate cu criteriile de eligibilitate stabilite.

În anul curent, conform priorităților declarate la etapa lansării competiției proiectelor, au fost selectate și vor fi implementate 11 proiecte de dezvoltare și de modernizare a instituțiilor din sistemul educațional, șapte proiecte de reparație și dotare a edificiilor administrative, instituțiilor de cultură, sport și medico-sanitare, șapte proiecte de amenajare a zonelor de agrement și altor spații publice, precum și un proiect de acordare a suportului financiar pentru asigurarea activității delegației Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control.

Autoritățile administrației publice centrale și locale, beneficiari ai Programului, au obligația de a valorifica resursele financiare conform destinației, până la sfârșitul trimestrului IV 2023, urmând să prezinte Cancelariei de Stat (Biroul politici de reintegrare) raportul privind utilizarea alocațiilor. 

În perioada 2011-2022, au fost implementate 12 programe guvernamentale de reintegrare a țării, cu realizarea a 518 de proiecte, în valoare de peste 160 mln de lei, având drept obiectiv soluționarea problemelor stringente din Zona de Securitate, dezvoltarea comunitară durabilă, realizarea dezideratului de reintegrare a țării.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Cand zci REINTEGRARE inseamna ca ai fost INTEGRAT inainte si acum ne integrezi din nou, adica te REINTEGREZI ? Dar in ce a fost integrata Rep Moldova inainte, sa se poata vorbi de reintegrare europeana acum ? Habar nu aveti sa folositi cuvintele corect ! Este vorba de integrarea tarii, nu de reintegrare !

    1. Cum în ce??? În absolut, în csi, în pobedistan fairy tale… „Țara” ti vrea prost. La fel di prost ca șî pi vremea cccp, numai cî amu ia cicî suntim proieuropeni… Șî rânza maldavineascî îi stașnicî, tari ni mai placi sî fim noi moț. Moțul pluii șî gaura di cur a universului!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *