Actualitate

Guvernul a aprobat semnarea Acordului moldo-român privind construirea podului rutier de frontieră peste râul Prut

Podul va interconecta infrastructurile rutiere între state: Autostrada Târgu Mureș – Iași – Ungheni – frontiera de stat (România) și Drumul național R1 Chișinău – Ungheni – frontiera cu România (R. Moldova), transmite radiochisinau.md.

Potrivit unui comunicat, construcția podului va spori rolul Republicii Moldova în calitate de punct de legătură între țările Uniunii Europene și Comunitatea Statelor Independente, precum și va asigura mobilitatea cetățenilor.

Guvernul României va finanța lucrările de construcție a podului și a drumului de acces, inclusiv infrastructurile conexe, amplasate pe teritoriul României. Construcția drumului de acces și a infrastructurii conexe pe partea Republicii Moldova (lucrări care au un cost estimativ de 36 milioane de lei) va fi finanțată de Executivul de la Chișinău.

Menționăm că, la 21 ianuarie curent, au fost desfășurate negocieri, în format online, privind aspectele tehnice, financiare, juridice și organizatorice referitoare la construirea, exploatarea, întreținerea și reparația podului rutier de frontieră între cele două state.

Acordul urmează a fi semnat de către părți la ședința comună a Guvernului Republicii Moldova și Guvernului României, preconizată pentru 11 februarie curent. Acordul va fi semnat de către vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *