Guvernul a aprobat Strategia de consolidare a relaţiilor interetnice în Republica Moldova
Unul dintre obiectivele stipulate este asigurarea accesului minorităţilor naţionale la informaţii şi programe audiovizuale în limbile materne, prin încurajarea persoanelor care aparţin altor etnii de a înfiinţa şi administra mijloace de comunicare în masă în limba maternă, precum şi a instituţiilor audiovizuale private să producă şi să difuzeze emisiuni în limbile minorităţilor naţionale.
De asemenea, se prevede că statul să asigure condiţii pentru studierea şi utilizarea limbii române de către cetăţenii alolingvi, să promoveze limbile minorităţilor naţionale şi diversitatea etnică în societate, să faciliteze dialogul intercultural. Obiectivele prevăzute vor fi realizate gradual, în trei etape, costurile fiind acoperite din bugetul de stat şi din fonduri oferite de partenerii de dezvoltare.
23,8% din populaţia Republicii Moldova o reprezintă minorităţile naţionale, printre care se regăsesc ucraineni (8,35% din totalul populaţiei), ruşi (5,9%), găgăuzi (4,3%), bulgari(1,94%), romi (0,31%) şi alte etnii.
Sursă: radiochisinau