Actualitate

Guvernul Ciucă ar trebui să demisioneze după eșecul României de a intra în Schengen

Guvernul condus de către Nicolae Ciucă și Klaus Iohannis sunt principalii vinovați pentru eșecul intrării României în spațiul de liberă circulație.

Atât PNL cât și PSD au condus România împreună sau pe rând în ultimii 8 ani, adică perioada de mandat a lui Klaus Iohannis. Practic cele două partide au numit miniștrii de interne și pe cel de externe timp de 33 de ani.

Principalul obiectiv de politică externă al României trebuia să fie eliminarea graniței dintre România și Ungaria. Intrarea noastră în Schengen trebuia tratată cu prioritate și aceasta este o problemă veche de mai bine de 16 ani.

Această graniță ține departe de România marii investitori ai lumii și care văd în această delimitare făcută în inima Europei o mare problemă.

În inima Europei a fost trasată o graniță iar România este dincolo de ea.

specialiștii estimează că pierdem anual 30 de miliarde de lei datorită acestei bariere între națiunile europene.

De asemenea portul Constanța, controlat astăzi de către PSD și PNL, nu poate fi valorificat la adevărata sa valoare. Cele două parte au tot interesul pentru ca România să nu intre în Schengen deoarece ei controlează portul Constanța prin care se face evaziune fiscală și pătrund în România produse care nu sunt supuse taxării. Se estimează că 10% din evaziunea fiscală din România se face prin portul Constanța.

PSD și PNL nu au desfășurat o acțiune diplomatică reală deoarece nu și-au dorit să intre în Schengen.

Klaus Iohannis și armata lui de consilieri cheltuie anual zeci de milioane de euro. Principala lor sarcină era cea de reprezentare a intereselor internaționale ale României iar principalul obiectiv de 8 ani este intrarea noastră în Schengen. Acești oameni și-au luat salariile timp de 8 ani dar nu și-au făcut treaba, adică și-au luat salariile degeaba. Dacă un zidar nu zidește atunci el nu este plătit, Dacă un președinte nu face politică externă să dea toți banii înapoi.

Însă Austria și Klaus Iohannis au interese comune și comune și cu ale Ungariei. Aceasta beneficiază de fonduri de miliarde de euro, majoritatea care vin din Germania. România ar fi mai atractivă dar numai dacă nu ar fi această graniță. Investitorii germani nu vor să stea la coadă, să se umilească.

Imperiul austro-ungar este obraznic cu poporul român deoarece politicienii noștri sunt slugile perfecte. Dacă pui o gașca de hoți ca să conducă o țară atunci poți să faci tot ceea ce dorești cu resursele acelei țări. Ungaria și Austria fac un joc comun foarte bine sprijinit de Rusia, care caută aliați în Europa. După ce au pus mâna pe petrol, gaze și pădurile României, austriecii continuă să ne umilească.

Românii ar trebui să înțeleagă și să schimbe totul din Rădăcină, căci cu această sămânță politică nu se va face dreptate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Retorica haurista. Criza politica ne mai lipseste.
    Timpule! Vedeti ca pariati pe un cal mort.
    Pentru romani HAUR nu o sa fie niciodata altceva decat o adunatura de neispraviti. Trompetele Moscovei.
    Astia fac in Romania ceea ce fac Șoristii in Moldova. Nu conteaza ca nu au solutii. Sa cada guvernul, sa fie scandal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *