Actualitate

Hainele din fibre sintetice – articole de care să te ferești

Șase dintre cele mai cunoscute se află, cu siguranță, și în casa voastră. Ele sunt foarte toxice deoarece sunt realizate din chimicale si sunt tratate chimic pentru a le face sa se comporte bine la spălare cu mașina, sa fie moi, culorile derivate din petrol pentru a le oferi nuantele ce ne plac noua, teflon pentru a le face nesifonabile.

Atunci când putem mâna pe o bluză ce pare dintr-o lână groasă și călduroasă, mulți dintre noi suntem încântați. Apoi descoperim acasă că ne încălzim peste măsură și transpirăm, iar când o dăm jos, ea se electrizează. Aceasta fiindcă e de fapt acril, o fibră ce imită foarte bine lâna, dar nu lasă pielea să respire. Hainele de bumac pot fi ușor confundate cu cele din vâscoză, datorita texturii moi și fine a acesteia.

Printre fibrele sintetice care trebuie evitate se numără: acrilul, deoarece acesta conține compuși cancerigeni (90% din bluzele de iarmă din magazine sunt din acril), poliesterul, acetatul de celuloză, triacetatul (TAC) și vâscoza. De asemenea, orice material etichetat ca fiind antistatic, neșifonabil, nu necesită călcare și alte atribute „comode” ar trebui evitate.

Unii medici sustin ca hainele din fibre sintetice bulverseaza meridianele energetice ale corpului, lucru care, în timp, duce la diverse afecțiuni. Materialele pe care trebuie sa le ai în vedere sunt bumbacul, lâna, cașmirul, inul, mătasea, cânepa, mai ales pe timp de caniculă, penmtru a preîntâmpina transpirația excesivă și pierderea de electroliți, care pot cauza lipotimii și stări de rău.

https://www.realitatea.net 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *