ActualitateSănătate

Hipertensiunea arterială este una dintre cele mai neglijate boli / Apare pe măsură ce avansăm în vârstă

Medic: Hipertensiunea arterială este una dintre cele mai neglijate boli / Apare pe măsură ce avansăm în vârstă Profesorul Horaţiu Moldovan, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară de la Spitalul Floreasca din Capitală, a explicat că hipertensiunea arterială este o boală foarte gravă, care este şi un factor de risc pentru arteroscleroză sau boala coronariană, fiind, totodată, una dintre cele mai neglijate boli. Aceasta apare pe măsură ce înaintăm în vârstă, spune medicul.
”Hipertensiunea arterială este o boală foarte gravă şi este o boală foarte frecventă. Este una dintre cele mai neglijate boli. Reprezintă un factor de risc important pentru arteroscleroză şi pentru boala coronariană, alături de diabet. Este o boală cronică, care îşi face debutul insidios în viaţa noastră, pentru că în anii tinereţii evident tendinţa în a ne controla este minimală. Ea apare pe măsură ce avansăm în vârstă şi la un moment dat descoperirea hipertensiunii arteriale este practic întâmplătoare, dacă nu cumva printr-o complicaţie a ei, când e foarte gravă. Când această maladie este diagnosticată prima dată, ea există la pacientul respectiv cu mult timp înainte de a fi diagnosticată”, a declarat doctorul Horaţiu Moldovan, la Medika TV, joi seară, potrivit news.ro. Totuşi, tratamentul acestei boli este un pas pntru a o ţine sub control.

”Desigur, tratamentul ei reprezintă un pas important în controlul acestui factor de risc pentru celelalte boli pe care ea le favorizează, arteroscleroza şi boala coronariană. Tratamentul hipertensiunii arteriale vizează în primul rând un aspect igieno-dietetic, un mod de viaţă, o anumită dietă cu mai puţină sare de exemplu şi desigur o abordare farmacologică terapeutică prin medicaţie”, a precizat Horaţiu Moldovan.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *