Auto

Hummer ar putea renaște, într-o versiune 100% electrică

În ultimii ani, General Motors a început să se axeze tot mai mult pe conceptul mobilității ecologice. Oficialii companiei americane și-au propus ca, până în 2023, să lanseze 20 de modele electrice diferite. Cadillac va fi „ambasadorul” acestei noi generații de vehicule electrice, cu un SUV pregătit să iasă pe șosele cel târziu în 2021, dar se pare că și Hummer ar putea învia pentru a se alinia trendului.

Potrivit agenției Bloomberg, Hummer este unul dintre numele pe care conducerea GM le ia în calcul pentru clădirea unui viitor 100% electric. Deși defunctul brand american este sinonim cu consumul ridicat de carburant, imaginea acestuia ar putea fi întoarsă la 180 de grade.

Totuși, nicio decizie în acest sens nu a fost anunțată oficial până acum. Președintele GM, Mark Reuss, recunoaște că are dubii cu privire la această strategie: „Iubesc Hummer, dar nu sunt sigur. Luăm în calcul toate variantele”.

Există deja un Hummer electric

În septembrie 2017, Kreisel Electric și Arnold Schwarzenegger (mare iubitor al brandului) au prezentat prototipul unui Hummer H1 electric. Dotat cu două motoare electrice și baterii cu capacitatea de 100 kWh, acesta putea atinge maximum 120 km/h și dispunea de o autonomie de aproape 300 km.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *