ActualitateSănătate

I-a luat la țintă pe părinții care refuză acest lucru

Marele semn de întrebare au unui medic cunoscut: I-a luat la țintă pe părinții care refuză acest lucru Doctorul Gindrovel Dumitra, vicepreşedinte al Societăţii Naţionale de Medicină a Familiei, coordonator Grupul Naţional de Vaccinologie – Societatea de Medicină de Familie, s-a referit, miercuri seară, la suspiciunile unor părinţi şi la decizia acestora de a nu-şi vaccina copiii cu vaccinul ROR şi s-a întrebat cum poate un părinte să ia o astfel de decizie pentru copilul lui. Ce a spus Gindrovel Dumitra ”Zgomotul de fond pe care îl avem în acest moment în ceea ce privşte achiziţia vaccinurilor care să zicem este justificată sau nu este justificată, nu vreau să comentăm acest lucru, însă acest zgomot de fond crează suspiciunea că toate vaccinurile sunt în regulă, că toate vaccinurile au o problemă în ceea ce priveşte siguranţa, că consecinţe ale vaccinării le putem vedea , consideră anumite persoane, în orice situaţie care apare, inclusiv accident de circulaţie. Momentul acesta este extrem de delicat în care aceste informaţii publice care sunt înalt dezbătute la un moment dat, crează această falsă percepţie în ceea ce priveşte siguranţa şi eficacitatea vaccinurilor fapt care duce la situaţia pe care o vedem în acest moment şi anume scăderea vaccinării pentu vaccinurile ROR, dar şi pentru celelalte vaccinuri din programul naţional cum ar fi vaccinul hexavalent care previne alte boli”, a declarat dr. Gindrovel Dumitra la Medika TV, potrivit news.ro.

Medicul a subliniat că există un risc foarte mare al îmbolnăvirii, în rândul copiilor, mai ales dacă aceştia nu sunt vaccinaţi. ”Pentru mine e un mare semn de întrebare, cum de un părinte poate decide să nu îşi vaccineze copilul împotriva acestei boli, când copiii trebuie să se joace în parc şi există riscul îmbolnăvirii”, a spus doctorul.

Dumitra a subliniat şi rolul medicului de familie pentru creşterea ratei vaccinării în rândul populaţiei ”Nu trebuie să ne dezarmăm şi corpul profesionist trebuie să rămână vertical”, a adăugat Gindrovel Dumitra. Potrivit INSP, în perioada 01.01.2023 – 17.03.2024, în România au fost notificate 8.845 de cazuri confirmate cu rujeolă, din care 9 decese (4 în judeţul Braşov, 3 în Municipiul Bucureşti, 1 în judeţul Giurgiu şi 1 în judeţul Mureş). Al 9-lea deces (jud. Braşov) a fost raportat la un copil în vârstă de 1 an şi 2 luni, de sex feminin, nevaccinat antirujeolic, contact cu sora sa cu simptomatologie sugestivă de rujeolă. Cele 8.845 de cazuri confirmate cu rujeolă au fost raportate în 40 de judeţe şi în Municipiul Bucureşti

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *