Actualitate

Î.P.S. Vladimir a binecuvântat delicioasele produse pascale de la „Franzeluța”

Astfel, la invitația noului director al Combinatului de panificație „Franzeluța” S.A. Boris Andros, linia de fabricare a vastei game de produse de Paște a fost sfințită, în prezența întregului colectiv, de slujitorii Bisericii Ortodoxe a Moldovei.

Tradiția rămâne tradiție

Odată intrați în fabrică, ne-a învăluit mirosul inconfundabil de pâine caldă, unde ne așteptau emoționați cei datorită cărora pe mesele de Paște nu lipsește pasca și cozonacul. „Ne aflăm în preajma măreței sărbători a Învierii Mântuitorului Hristos, față de care, de fiecare dată, gospodarii s-au pregătit cu cozonaci, cu păști, cu multe lucruri frumoase. Deja câțiva ani la rând, la invitația conducerii Combinatului de panificație

„Franzeluța” sunt prezenți preoții Bisericii Ortodoxe din Moldova, la rugăciunea comună, la începutul și pregătirea acestei sărbători. Iată că și în acest an, împreună cu directorul general și lucrătorii acestei fabrici ne-am rugat și am binecuvântat acest lucru frumos. Este o tradiție la noi în țară, creștinii, înainte de a începe un lucru bun, își fac semnul sfintei cruci, cer binecuvântarea bisericii. La fel și noi, ca smeriți slujitori ai Bisericii, venim în această întreprindere pentru a binecuvânta lucrările și pentru a aduce această frumoasă veste, de apropiere a Paștelui”, a declarat Mitropolitul Moldovei Vladimir. În urma ceremoniei de sfințire, acesta a îndemnat angajații combinatului să aibă grijă de cei mai săraci, le-a dorit sănătate, succese și le-a dăruit cărțulii și calendare religioase.

Vadim Cheibaș, secretarul Mitropoliei Moldovei, și unul dintre preoții care au binecuvântat linia de producere a produselor de panificație pascale marca „Franzeluța”, a declarat că pâinea și vinul sunt materia necesară pentru sfințire și pentru jertfa cea fără de sânge. „La cina cea de taină, când Mântuitorul Hristos a adunat apostolii săi pentru a serba Paștele, i-a rugat să pregătească anume aceste două materii. În clipa cinării, Hristos a binecuvântat pâinea și vinul, zicând: „Aceasta s-o faceți în amintirea mea”. Respectiv, acestea au devenit două elemente importante în pregătirea pentru Sfânta Euharistie. Respectiv simbolismul sfințirii pâinii este absolut necesar, sunt întocmite rugăciuni în acest sens, ele au fost rostite acum și de Mitropolit, la sfințirea păștilor care urmează a fi confecționate și ulterior folosite la serbarea Învierii Domnului Nostru Iisus Hristos”, explică preotul Vadim Cheibaș.

Sărbătorim Paștele cu produse noi

Conducerea Combinatului de panificație „Franzeluța” S.A., la fel ca în fiecare an, a încercat să-și bucure clienții cu un asortiment larg și cu prețuri cât mai reduse, care încep de la 8 lei și terminând cu 120 de lei. „Am ținut cont de situația financiară a populației Republicii Moldova și am păstrat nivelul prețurilor la produsele noastre pascale la fel ca anul trecut. Mulțumim Î.P.S. Vladimir și colectivului nostru pentru străduința pe care o depune în ajunul sărbătorilor de Paște”, afirmă directorul general Boris Andros. Astfel, s-a planificat confecționarea a 150 de tone de produse de panificație, precum tradiționalul cozonac moldovenesc, pasca cu brânză, checuri, rulade și multe alte bunătățuri. Dintre acestea, checurile „Rustic” și „Junior”, „Panettone Lattone” și „Panettone Truffini, precum și figurinele dulci sunt noi, iar pasca „Chișinău”, cu brânză de vaci” o găsim doar în stoc limitat. Toate produsele pascale, marca „Franzeluţa”, vor fi marcate cu mesajul „Binecuvântat de Mitropolitul Chişinăului şi al întregii Moldove, Vladimir”.

La prepararea acestor produse muncesc peste 1000 de angajați. Zinaida, una dintre cei care are grijă ca produsele de panificație să arate cât mai frumos, ne spune că sfințirea este foarte importantă pentru ea și colegii săi. „Chiar și pentru noi, lucrătorii de aici, este mai plăcut să gătim aceste panificații, știind că au fost sfințite și muncim cu inima deschisă, cu credință. Mai mult, când mergem de Paște să sfințim bucatele, parcă mai cu inimă le mâncăm”, spune aceasta.

Potrivit Nataliei Raclaru, tehniciană-tehnolog, produsele „Franzeluța” sunt mai mult inspirate din bucătăria noastră tradițională. „Ne inspirăm din felul în care găteau bunicii noștri – cu ingrediente naturale, precum ouăle, margarina, zahărul sau fructele. Avem o varietate foarte mare de umpluturi, precum cele din caise, stafide, nucă, mac, deci producția este foarte variată și pentru fiecare gust, cu avantajul că-s gătite ca la mama acasă. Avem rulade, cozonacul „Mieluț” de Paște, bune de făcut cadou și decorat masa de sărbătoare”, ne spune tehniciana. Întrebată ce va pune pe masa de Paște, aceasta a menționat – cozonacul „Balada” și checul „Struguraș”.

Dar voi ce produse marca „Franzeluța” veți pune pe masa pascală?

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *