CSI / Rusia

Iaţeniuk învinuiește Moscova pentru situaţia umanitară din Doneţk şi Lugansk

"Asigurarea regiunilor cu produse alimentare şi activitatea serviciilor publice în estul Ucrainei se află în mâinile Kremlinului. Doar Kremlinul este responsabil pentru catastrofa umanitară care s-ar putea produce în curând în regiunile Doneţk şi Lugansk", a declarat Iaţeniuk, după o întâlnire cu premierul Norvegiei, Erna Solberg.

Acesta a afirmat că rebelii proruşi nu permit trecerea camioanelor cu ajutor umanitar trimis de Kiev în estul Ucrainei. "Totuşi, Guvernul Ucrainei va încerca să facă tot posibilul pentru a evita o catastrofă umanitară în regiune", a subliniat premierul Ucrainean.

"Locuitorii din estul Ucrainei, victime ale ambiţiilor imperialiste, vor începe să trăiască normal doar odată cu plecarea militarilor ruşi", a adăugat Iaţeniuk.

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a emis sâmbătă un decret prin care ordonă încetarea tuturor serviciilor administrative publice în regiunile din estul ţării aflate sub controlul insurgenţilor proruşi. Decizia vizează toate serviciile publice, inclusiv şcolile, spitalele, unităţile medicale, mai arată Mediafax.

Reamintim că, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a calificat decizia Administraţiei de la Kiev drept o "eroare majoră".

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *