Externe

Ieșirea Marii Britanii din UE ar fi un motiv de îngrijorare pentru NATO

„Din punctul de vedere al NATO, a avea o Uniunea Europeană puternică, unificată, reprezentând un partener capabil este, probabil, mai important astăzi decât a fost timp de mulți ani", a explicat generalul Vershbow, la Ljubljana, în Slovenia, unde participa la o conferință pe tema Controlului asupra armelor de distrugere în masă.

„Orice lucru care ar perturba unitatea Uniunii Europene ar fi o îngrijorare pentru NATO. Regatul Unit este un jucător politic și militar foarte important în cadrul NATO și sper că va rămâne astfel în viitor", a adăugat el.

Prim-ministrul britanic David Cameron a avertizat luni că Regatul Unit este mai în siguranță în cadrul Uniunii Europene și, dacă la referendumul din 23 iunie se va vota pentru ieșirea țării din UE, pacea în Europa ar putea fi amenințată, amintește France Presse, pe de altă parte.

Marea Britanie are nevoie de UE pentru a lupta împotriva Statului Islamic și a riposta "noii beligerante" Rusia, a adăugat Cameron, citat de Reuters.

Atât campania „In", pentru rămînerea Marii Britanii în UE, cît și "Out", pentru ieșire, încearcă să găsească argumente pentru a-și convinge alegătorii, împărțiți în mod egal asupra modului de a vota la referendum, potrivit sondajelor.

Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *