Actualitate

Igor Grosu recunoaște că în R. Moldova nu vei putea niciodată câștiga suficient? „O să fie tot timpul unii care o să vrea să plece”

Europa Liberă: Reforma justiției rămâne a fi prioritară. Care alte reforme mai sunt în agenda parlamentului și a guvernării în general?

Igor Grosu: „Sigur, atragerea investițiilor. Aici, pe lângă toate resursele pe care le aducem noi și, slavă Domnului, avem mulți prieteni în Occident și o să avem resurse pentru infrastructură, a fost creat fondul pentru dezvoltare regională și locală, supranumit proiectul „Satul european” ș.a.m.d. O preocupare distinctă și aparte o să fie prioritatea investițiilor. Noi trebuie să creăm locuri de muncă acasă, noi trebuie să aducem investitori, trebuie să creăm condiții și o să creăm condiții nu doar pentru investitorii străini, dar pentru investitorii noștri, în primul rând, pentru a crea locuri de muncă bine plătite aici.”

Europa Liberă: Unii se întreabă dacă mai este cine să lucreze, dacă eventual se deschid locuri de muncă, pentru că sondajele arată că 1 din 4 tineri vor să plece peste hotare.

Igor Grosu: „Eu când merg peste hotare și mă întâlnesc cu diaspora, oamenii vor să vină acasă. Sunt din acei care spun: „Eu aș veni, dar vreau să văd o stabilitate, vreau să văd că am posibilitatea să investesc”. Deci, o să fie tot timpul unii care o să vrea să plece, să plece ca să obțină o experiență, să agonisească niște resurse financiare, o să fie alții care o să vrea să vină să se stabilească acasă, să-și deschidă o afacere. Iată aici e rolul nostru, al statului, să le creăm condiții, să vină, să investească, să nu-i scuture fiscul, alte organe de control și să stea acasă lângă copii.”

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *