Actualitate

Igor Grosu recunoaște că în R. Moldova nu vei putea niciodată câștiga suficient? „O să fie tot timpul unii care o să vrea să plece”

Europa Liberă: Reforma justiției rămâne a fi prioritară. Care alte reforme mai sunt în agenda parlamentului și a guvernării în general?

Igor Grosu: „Sigur, atragerea investițiilor. Aici, pe lângă toate resursele pe care le aducem noi și, slavă Domnului, avem mulți prieteni în Occident și o să avem resurse pentru infrastructură, a fost creat fondul pentru dezvoltare regională și locală, supranumit proiectul „Satul european” ș.a.m.d. O preocupare distinctă și aparte o să fie prioritatea investițiilor. Noi trebuie să creăm locuri de muncă acasă, noi trebuie să aducem investitori, trebuie să creăm condiții și o să creăm condiții nu doar pentru investitorii străini, dar pentru investitorii noștri, în primul rând, pentru a crea locuri de muncă bine plătite aici.”

Europa Liberă: Unii se întreabă dacă mai este cine să lucreze, dacă eventual se deschid locuri de muncă, pentru că sondajele arată că 1 din 4 tineri vor să plece peste hotare.

Igor Grosu: „Eu când merg peste hotare și mă întâlnesc cu diaspora, oamenii vor să vină acasă. Sunt din acei care spun: „Eu aș veni, dar vreau să văd o stabilitate, vreau să văd că am posibilitatea să investesc”. Deci, o să fie tot timpul unii care o să vrea să plece, să plece ca să obțină o experiență, să agonisească niște resurse financiare, o să fie alții care o să vrea să vină să se stabilească acasă, să-și deschidă o afacere. Iată aici e rolul nostru, al statului, să le creăm condiții, să vină, să investească, să nu-i scuture fiscul, alte organe de control și să stea acasă lângă copii.”

 

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Facebook!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.