Actualitate

Imagini din satelit! Rusia a început să desfășoare trupe și echipament în Crimeea

Noile imagini arată că Rusia a început desfășurarea de trupe și de echipment și în Crimeea anexată, dar și în mai multe părți ale vestului țări și în Belarus, totul în ciuda încercărilor repetate de a detensiona situația din partea Occidentului, Statelor Unite și NATO.

Maxar Technologies, compania americană care a făcut fotografiile din satelit, spune că acestea au fost surprinse miercuri și joi și arată desfășurări noi de trupe și de armament în mai multe locuri din Crimeea anexată, vestul Rusiei și Belarus.

În Crimeea, conform Maxar, noi trupe și echipament au fost aduse la aeroportul militar Oktiabroskie, la nord de orașul Simferopol. Noi trupe și echipament au mai ajuns, de asemenea, și la baza Novozernoie, tot din Crimeea, dar și în apropierea orașului Slavne, în nord-vestul peninsulei.

În Belarus, acolo unde Rusia efectuează exerciții militare de anvergură, Maxar a identificat noi desfășurări de trupe, vehicule militare și elicoptere la aeroportul militar Ziabrovka, la doar 25 de kilometri de granița cu Ucraina.

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, le-a cerut, vineri, tuturor cetățenilor americani care mai sunt în Ucraina să părăsească țara „imediat”, spunând că există un risc cât se poate de real al unei acțiuni militare ruse.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *