ActualitateExterne

Imagini spectaculoase! Un pod de 2,5 km din Baltimore s-a prăbuşit după ce a fost lovit de o navă

Imagini spectaculoase! Un pod de 2,5 km din Baltimore s-a prăbuşit după ce a fost lovit de o navă – Video

Podul Key Bridge din Baltimore, Maryland, cu o lungime de 2,57 km, s-a prăbuşit marţi după ce un cargobot a intrat în coliziune cu acesta, relatează presa americană.

Podul a fost închis circulaţiei în urma unui “incident”, a anunţat Autoritatea de transport din Maryland pe contul său de X, a relatat postul american ABC, potrivit news.ro.

Potrivit primelor informaţii, vasul a lovit unul dintre pilonii podului

Potrivit primelor informaţii, vasul a lovit unul dintre pilonii podului Francis Scott Key, care are o înălţime de peste 350 de metri, provocând prăbuşirea acestuia.

Accidentul a fost confirmat de Matthew West, subofiţer al Pazei de Coastă din Baltimore, pentru New York Times. El nu a precizat tipul de navă şi nici momentul în care aceasta a lovit podul. Amploarea pagubelor nu a fost imediat clară.

Imaginile cu podul prăbuşit sunt spectaculoase. În mai multe videoclipuri postate pe reţelele sociale se poate observa că o parte considerabilă din impresionanta structură metalică, inaugurată în 1977, s-a prăbuşit în râul Patapsco.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *