Actualitate

In cazul omorului lui Valeriu Boboc, avocatii nu au acces la raportul de expertiza

Chiar daca profesorul Derrik John Pounder a prezentat pe 29 iunie 2009 procurorului Ion Matiusenco de la Procuratura Buiucani raportul de expertiza intocmit, acesta nu a fost pus la dispozitia avocatilor Veaceslav ?urcan si Valeriu Plesca ai succesorului partii vatamate, Victor Boboc.

„Este foarte stranie pozitia Procuraturii Generale. La numeroasele cereri si demersuri prezentate in perioada 17 aprilie – 8 iunie 2009, cu privire la deshumarea cadavrului lui Valeriu Boboc, am primit 12 scrisori si ordonante de refuz. Ulterior, dupa atacarea Procuraturii in instanta de judecata, am obtinut dreptul la aceasta deshumare, precum si la efectuarea expertizei de catre specialistul din Marea Britanie, dar pana in prezent nu avem acces la rezultatele acesteia”, au declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, cei doi avocati.

Pentru a exclude manipularile si interpretarile eronate ale raportului de expertiza, ei vor adresa un demers nemijlocit expertului englez pentru prezentarea unei copii autentificate a acestui raport.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *