Actualitate

În Republica Moldova va fi creat Biroul de investigare a accidentelor și incidentelor

Deputații au aprobat proiectul de Lege cu privire la investigarea accidentelor și incidentelor în transporturi, elaborat de Guvern, în cea de-a doua lectură, transmite Știri.md.

Obiectul legii constă în investigația evenimentelor din transportul aerian, feroviar și naval, fără a stabili vinovăția sau răspunderea făptuitorului. Conform proiectului, Biroul de investigare a accidentelor și incidentelor în transporturi va fi o autoritate administrativă centrală, aflată în subordinea Guvernului, desemnată să organizeze investigația tehnică privind siguranța evenimentelor în transport în scopul determinării cauzelor și circumstanțelor în care s-au produs acestea și de a emite recomandări de siguranță.

Directorul general și directorii adjuncți ai Biroului sunt numiți și eliberați din funcție de către Guvern. Republica Moldova este stat membru al Organizației Aviației Civile Internaționale (ICAO).

În conformitate cu dispozițiile Convenției ICAO, la nivelul fiecărui stat membru trebuie să existe un organism de investigare tehnică a evenimentelor din aviație permanent, independent, capabil sa-și îndeplinească responsabilitățile și atribuțiunile pe linie de siguranță aeriană. Astfel, proiectul vine să armonizeze cadrul legal național la normele Uniunii Europene.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *