Actualitate

În România se vor fabrica, asambla și întreține dronele Hermes

Compania Elbit Systems, căci despre ea este vorba, produce în momentul de față componente pentru vehiculele aeriene fără pilot la o facilitate din Bacău. Societatea intenționează să deschidă la Craiova o linie de asamblare iar la București un centru de mentenanță a acestora. Această linie de asamblare va produce pentru clienți externi, dar și pentru România. Anunțul vine în contextul în care MApN și-a manifestat intenția de achiziționa, cât mai repede vehicule aeriene fără pilot. Dacă anunțul companiei se va concretiza atunci aceasta ar fi a treia linie de asamblare de UAS din afara Israelului.

Avioane Craiova și Romaero au semnat în luna mai un memorandum de cooperare cu compania israeliană Elbit Systems în perspectiva achzițiilor făcute de MApN, iar cel puțin în parte dronele vor fi fabricate în România. Grupul israelian va face transfer tehnologic către companiile românești.

Planuri mai vechi ale Armatei Române indicau nevoia a nouă drone.

În comparație cu alte firme care fabrică drone, compania israeliană folosește în prezent forța de muncă din România, iar la Măgurele unde societatea a dezvoltat un centru de excelență sunt produse echipamente electronice pentru avioanele de generația a IV-a și a V-a.

Compania are în portofoliu două drone tactice Hermes 450 și Hermes 900, dar și alte tipuri de vehicule aeriene fără pilot cu utilizare în viața civilă sau militară.

Despre Elbit Systems în România

Elbit Systems operează în România de 27 de ani, fiind un furnizor tradițional al Ministerului Apărării Naționale, în strânsă colaborare cu companii din industria locală către care a făcut transfer de tehnologie. A participat ca furnizor principal la programe majore de modernizare a armatei române: pentru forțele aeriene – (MIG-21 LanceR, PUMA-Socat, IAR-99 Șoim, EW-C130), pentru forțele terestre (LAROM, Piranha), pentru forțele navale (Puma-Naval și simulatoare navale), etc.

Pentru a onora contractele încheiate cu Ministerul Apărării Naționale, Elbit Systems, în calitate de acționar unic a pus bazele a patru unități de producție românești:

Simultec (Măgurele) – Produce simulatoare pentru forțele aeriene, terestre și navale, dezvoltă programe software și integrare hardware.

A/E Electronics (Bacău) – Produce și testează subansamble electronice, cu destinație militară și civilă

Elmet (Bacău) – Produce sisteme și subsisteme electromecanice, printre care și turele cu echipaj și telecomandate (12,7mm/25mm/30mm)

Elmet Măgurele – Unitate de producție pentru sisteme terestre care va funcționa ca centru de producție și integrare pentru turelele și stațiile de luptă contractate de Elbit Systems în cadrul unor programe locale, dar și ca hub regional conceput să acopere cererea de astfel de sisteme pentru alte țări. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *