ActualitateSănătate

Încă se mai moare de COVID în România! Anunț îngrijorător făcut de Alexandru Rafila

Încă se mai moare de COVID în România! Anunț îngrijorător făcut de Alexandru Rafila Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că la nivel naţional se înregistrează, săptămânal, peste 2.000 de cazuri de COVID. Conform ministrului, boala provocată de coronavirus continuă să cauzeze şi decese, aproximativ 40% dintre pacienţii decedaţi după ce au fost diagnosticaţi cu această infecţie fiind persoane vaccinate.

”Vreau să vă spun că avem în fiecare zi cam 300 de cazuri (de COVID – n.r.) la nivel naţional, sunt puţin peste 2.000 de cazuri în fiecare săptămână. Ceea ce este îngrijorător este că sunt şi decese, sunt în jur 25-30 de decese, şi cam 40% din numărul deceselor sunt la persoane vaccinate. Nu vreau să fac alte comentarii, asta este situaţia legată de infecţia cu noul coronavirus”, a afirmat Alexandru Rafila, luni seară, la TVR Info.

În luna decembrie România a primit şi a distribuit către medicii de familie ser pentru noile tulpini virale care produs boala COVID El a amintit că în luna decembrie România a primit şi a distribuit către medicii de familie ser pentru noile tulpini virale care produs boala COVID.

”Oricine doreşte poate să se adreseze medicului de familie care are la dispoziţie acest vaccin”, a adăugat ministrul. El a explicat că, spre deosebire de vaccinurile livrate la început de compania Moderna, care erau multidoză, vaccinul pentru noile tulpini de SARS-CoV-2 este monodoză. Rafila a precizat că, la fel ca şi în cazul gripei, acest vaccin este recomandat, el nu previne îmbolnăvirea, dar în caz de infectare cei care vin în contact cu virusul fac o formă mai uşoară a infecţiei. Conform lui Rafila, vaccinurile fuseseră contractate şi plătite în urmă cu doi ani şi jumătate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Criminalii iarasi vor sa spele bani cu covidul, cum au mai facuto anterior, incasind miliarde de euri din buzunarele cetatenilor, din diferite state ale lumii, vinzind niste otrava inectata in pacienti !

      1. Așa pobedistu lu pește, bravo. Tăt normal și bravo!!!
        “Creer” e ceva ce aveți voi ăia luminați din respublika bananieră???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *