Actualitate

Încă un pas spre o „Românie Mare”: Consiliul Mondial Român a semnat pentru UNIRE

Parlamentul României a găzduit în aceste weekend lucrările Consiliului Mondial Român, cu sprijinul Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor Țării. Românii de pretutindeni veniți la București au suținut eforturile mișcării unioniste de la Chișinău, în Anul Centenarului acestea fiind importante în lupta pentru dezideratul național, Unirea. Consiliul Mondial Român a adoptat o declarație prin care susține în mod imperativ Unirea Republicii Moldova cu România ca proiect de Țară și toate structurile CMR vor lupta pentru acest deziderat în anul centenarului.

În cadrul evenimentului au fost constituite șase departamente, iar în fruntea acestora au fost aleși reprezentanți. Depratamentul pentru Basarabia și comunitățile istorice va fi condus de Ion Leașcenco, iar liderul unionist George Simion a fost ales președinte executiv pentru Europa. 

Consiliul Mondial Român este o organizație non-guvernamentală a diasporei românești, înființată în anul 2001. În 2017 a fost înscrisă în Registrul organizațiilor statului federal Georgia (SUA). Consiliul Mondial Român are deja filiale în mai multe țări occidentale. Fondator și președinte al organizației este Mircea Popescu, rezident în Statele Unite.

Sursa: 10TV.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *