Actualitate

Încă un pas spre UNIRE: Va fi construit un nou pod care să lege malurile de Prut

Aceasta a fost cea mai importantă decizie a întâlnirii moldo-române, propunerea de inițiere a proiectului aparținând reprezentanților raionului Leova.

Podul peste râul Prut ar trebui să ajute la formarea coridorului de transport „Odessa (Ucraina) – Ștefan Vodă – Căușeni – Basarabeasca – Cimișlia – Leova (Republica Moldova) – Bumbata (România) drum național DN24A Bârlad – Murgeni – Fălciu – Berezeni – Stănilești – Huși”, ca arteră de importanță regională și națională, care să asigure conexiunea între Uniunea Europeană și Europa de Est.

Asociația Euroregiunea Siret-Prut-Nistru reunește 28 de raioane din cele 32 ale Republicii Moldova, Municipiul Bălți, Unitatea Teritorial Autonomă Găgăuzia și două județe din România (Iași și Prahova). A fost constituită în anul 2005, ca persoană juridică română, cu sediul în municipiul Iași. Pe baza bunelor relații stabilite în Ucraina, în noiembrie 2012, Euroregiunea Siret-Prut-Nistru a semnat un acord de cooperare cu Euroregiunea Nistru, care include în lista membrilor regiunea Vinnița (Ucraina) și 7 raioane de pe frontiera de nord și nord-est a Republicii Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *