Actualitate

Încă un post TV, sancționat. Ce încălcări a depistat Consiliul Audiovizualului

Astfel, în perioada de raport 28 februarie – 06 martie 2022, serviciul media audiovizual „Bravo TV” a realizat 0% programe audiovizuale locale și, respectiv, 0% programe locale în limba română.

Totodată, la capitolul respectării prevederilor art. 19 alin. (4) din Codul serviciilor media audiovizuale, rezultatele monitorizării au atestat că filmele pentru copii nu au fost dublate sau sonorizate în limba română.

Potrivit CA, în procesul de monitorizare a fost atestat faptul că „Bravo TV” a utilizat un alt element de identificare decât cel indicat în dosarul funcțional al furnizorului de servicii media „BRAVO TV” SRL și aprobat de Consiliul Audiovizualului prin Decizia nr. 8/47 din 10 aprilie 2020.

CA menționează că a solicitat „BRAVO TV” SRL prezentarea înregistrărilor programelor audiovizuale difuzate în perioada de 28 februarie – 06 martie 2022, care însă nu au fost puse la dispoziția CA.

În acest context, CA a sancționat cu 59.000 lei postul de televiziune „Bravo TV”, după cum urmează:

· 14.000 de lei pentru încălcarea repetată a prevederilor art. 4 alin. (d) din Codul serviciilor media audiovizuale – conținutul local;

· 8.000 de lei pentru transmisiunea serviciului media audiovizual cu încălcarea prevederilor licenței de emisie – fără sigla aprobată de CA;

· 5.000 de lei pentru refuzul de a pune la dispoziția Consiliului Audiovizualului înregistrările programelor audiovizuale solicitate;

· 29.000 de lei pentru încălcarea repetată a prevederilor art. 19 alin. (4) din Codul serviciilor media audiovizuale – filmele pentru copii nu au fost dublate sau sonorizate în limba română.

De asemnea, CA subliniază că a acordat „BRAVO TV” SRL, fondatoarea serviciului media audiovizual „Bravo TV”, un termen de o lună pentru remedierea încălcării art. 19 alin. (4) din Codul serviciilor media audiovizuale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *