Economie

Începând cu 1 septembrie, transportul mărfurilor prin teritoriile R. Moldova și Ucrainei va fi liberalizat

De la 1 septembrie, transportul mărfurilor în trafic bilateral și tranzit prin teritoriile Republicii Moldova și Ucrainei, va fi liberalizat. Despre aceasta informează Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) care precizează că această prevedere este valabilă până la sfârșitul anului 2023, transmite TV8.

Ulterior, decizia a fost adoptată vineri, 26 august, în cadrul reuniunii Comisiei mixte moldo-ucrainene pentru transport rutier internațional, condusă de secretarul de stat pe domeniul transporturilor, Mircea Păscăluță.

„În Protocolul semnat de părți a fost agreat și schimbul de autorizații pentru traficul de mărfuri în/din țări terțe și transportul ocazional de persoane pentru anul 2023. De asemenea, în cadrul ședinței au fost abordate și propunerile părții ucrainene referitor la facilitarea tranzitului de mărfuri în situația geopolitică actuală, cât și aspecte legate de fluidizarea traficului în punctele de trecere a frontierei de stat”, precizează MIDR.

Vă amintim că la 29 iunie curent, Republica Moldova și Ucraina au semnat cu UE Acorduri privind liberalizarea transportului rutier de mărfuri.

Recent, Agenția Națională Transport Auto (ANTA) a anunțat că Turcia a acordat 300 de autorizații transportatorilor moldoveni. Potrivit unei note informative remise, acestea sunt valabile până la 31 ianuarie 2023 și urmează a fi eliberate din data de 16 august.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *