Actualitate

ÎNCOTRO? Igor Dodon s-a întâlnit cu fiul procurorului general al Rusiei

„În cadrul dialogului am abordat chestiuni privind dezvoltarea cooperării între comunitățile de afaceri din R. Moldova și Federația Rusă. În acest an au avut loc deja două întâlniri ale reprezentanților mediului de afaceri din Moldova și Rusia – una la Moscova și una la Chișinău.
Colaborarea dintre cercurile de afaceri va continua să se extindă, inclusiv este planificată desfășurarea unor evenimente cu businessmanii de pe ambele maluri ale Nistrului. În prezent, mai multe proiecte comune în domeniul economic și investițional sunt în proces de elaborare pentru a fi implementate pe ambele maluri ale Nistrului”, a spus Dodon, informează Ziarul de Gardă.

Anterior, presa rusă a scris despre Ceaika că ar fi implicat în scheme de corupție. În investigația publicată de Fondul de luptă cu corupţia (FLC) sunt vizați mai mulți membri ai familiei Ceaika. Despre Igor Ceaika în material se spune că ar fi proprietarul unui business de miliarde, legat în întregime de contracte de stat. Aceeași sursă notează că Igor Ceaika este cea mai importantă parte a activității familiale a procurorului general, el controlează companii cu o cifră de afaceri de 300 miliarde de ruble (aproximativ 4,39 miliarde de euro) și este pe deplin încadrat în afacerea fratelui său mai mare. În opinia FLC, toate acestea sunt posibile datorită tatălui lor – procurorul general al Rusiei, Iurie Ceaika.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *