Actualitate

(ÎNCOTRO) Moldova fără sărăcie, Moldova fără ELEVI

Elevii au constatat că unii dintre colegii lor abandonează școala din cauza sărăciei, iar alții nu au acces în instituții, pentru că acestea nu au rampe pentru scaunele cu rotile. În unele școli condițiile sanitare sunt precare și, din lipsă de fonduri, există spații neîncălzite iarna.
Elevii s-au referit în primul rând la condițiile din școli, care nu întotdeauna corespund necesităților, a subliniat Dan Belibov, elev din localitatea Varnița din Anenii Noi.

În afară din condițiile din școli, elevii sunt nemulțumiți și de atitudinea nepedagogică a unor profesori. Maria Plugaru de la Bardar, raionul Ialoveni.
Monitorizând modul în care le sunt respectate drepturile în școală, elevii au descoperit că unii colegii de-ai lor sunt tratați diferit doar din cauza apartenenței la altă etnie, după cum mărturisește Dan Mocanu, de la liceul ”Spiru Haret”, din capitală.

Ministrul Educației, Maia Sandu le-a promis elevilor îmbunătățiri în domeniu, subliniid că unele probleme vor fi ameliorate odată cu adoptarea noului Cod al Educației. În multe cazuri, însă, soluțiile trebuie căutate la nivel local, a subliniat Maia Sandu, îndemnându-i pe elevi să monitorizeze modul în care sunt cheltuiți banii alocați școlilor.

Consiliul Național al Elevilor are în prezent 33 de membri din diferite localități ale Republicii Moldova și a fost instituit vara aceasta, la inițiativa ministrului Educației, Maia Sandu, cu scopul de a atrage elevii în procesul de luare a deciziilor. 

Sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *