ExterneRăzboi

Indiciul care arată că rușii fac o pauză în Ucraina. Ce spune Institutul pentru Studiul Războiului

Pentru prima oară în cele 133 de zile de război în Ucraina, pe 6 iulie, Rusia nu a pretins câștiguri teritoriale în țara vecină, subliniază Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), adăugând că acest lucru întărește evaluarea sa, potrivit căreia forțele rusești au inițiat în mare parte o pauză operațională.

De la începutul războiului, ministerul rus al apărării a pretins câștiguri teritoriale în fiecare zi dar nu a pretins niciun teritoriu nou sau mișcări de forțe terestre de la finalizarea încercuirii orașului Lisiciansk.

Cu toate acestea, ocupanții ruși au desfășurat în continuare atacuri terestre limitate și fără succes pe toate axele pe 6 iulie. Astfel de încercări sunt în concordanță cu o pauză operațională rusă, care nu implică sau necesită încetarea completă a ostilităților active.

În acest caz, aceasta înseamnă, că rușii se vor limita probabil la acțiuni ofensive la scară relativ mică, în timp ce încearcă să creeze condițiile pentru operațiuni ofensive mai semnificative și să refacă puterea de luptă necesară pentru a încerca aceste întreprinderi mai ambițioase.

Kremlinul mobilizează economia Rusiei pentru un război de durată

Kremlinul a continuat să stabilească condițiile pentru mobilizarea economiei rusești în anticiparea unor operațiuni prelungite în Ucraina. Duma de Stat a Rusiei a adoptat în a treia și ultima lectură o lege introdusă de cabinetul de miniștri la 30 iunie, care va permite guvernului rus să supravegheze și să reglementeze relațiile de muncă în întreprinderile rusești (atât de stat, cât și private), transmite Hotnews.

Această lege a mobilizării economiei, așa cum ISW a raportat anterior, va permite oficialilor guvernamentali să recheme lucrătorii din concediile personale, să reprogrameze timpul liber fără consimțământul angajaților și să le ceară lucrătorilor să muncească în weekenduri, în zilele de sărbătoare și noaptea.

Aceste măsuri permit Kremlinului să preia un control mult mai direct asupra majorității aspectelor economiei rusești, inclusiv suspendarea drepturilor și protecțiilor pe care unii lucrători le-ar avea în mod normal.

Legea trebuie încă trimisă la Consiliul Federației înainte de a ajunge la președintele rus Vladimir Putin și de a fi publicată oficial, dar Kremlinul încearcă probabil să folosească legea pentru a influența forța de muncă internă pentru a maximiza producția economică și a se pregăti pentru operațiunile prelungite din Ucraina.

Cea mai mare uzină de producție de plumb din Rusia ar fi întrerupt producția la 6 iulie din cauza opririi aproape totale a exporturilor metalurgice rusești, iar Kremlinul va continua probabil să ia măsuri pentru a consolida mobilizarea economică pentru a compensa sau a atenua efectele sancțiunilor și ale războiului asupra industriilor esențiale.

Concluziile cheie ale Institutului pentru Studiul Războiului:

  • Ministerul rus al Apărării nu a revendicat niciun câștig teritorial, ceea ce susține evaluarea conform căreia forțele rusești efectuează o pauză operațională, angajându-se în continuare în atacuri terestre limitate pentru a crea condițiile necesare pentru operațiuni ofensive mai semnificative.
  • Kremlinul continuă să se pregătească pentru un război prelungit prin stabilirea condițiilor pentru mobilizarea economiei și inițierea în mare măsură a unei pauze operaționale în Ucraina.
  • Forțele ruse au desfășurat operațiuni ofensive la nord-vest și la est de Sloviansk și au continuat eforturile de a înainta spre vest, spre Siversk, de la granița dintre regiunea Lugansk și Donețk.
  • Trupele de invazie au continuat încercările de a avansa spre Bahmut dinspre sud.
  • Forțele ruse au efectuat atacuri terestre limitate la nord de orașul Harkov.
  • Armata lui Putin a efectuat atacuri terestre fără succes în nord-vestul regiunii Herson.
  • Este posibil ca forțele ucrainene să creeze condițiile pentru o contraofensivă spre orașul Herson.
  • Este posibil ca forțele ruse să formeze o nouă unitate militară în Mulino, regiunea Nijni Novgorod.

Harta războiului din Ucraina la data de 6 iulie:

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

  1. Nici vorba de pauza. E menopauza
    Fascista Rusie va merge până la capăt. Căci perfidia și răutatea rușilor se însoțesc totdeauna. Rușii nu au avut în veac niciun motiv să renunțe la metehnele seculare de acaparare, la practicile lor teroriste. Acum Hoarda Nepereche se regrupează și se înarmează in draci. Posibilitatea să ne trezim invadați, masacrați e foarte mare. Or, Rusia – țară teroristă – își va atinge scopurile criminale și revanșarde. Fascistă Rusie acționează, când situația o cere, ca o banda de tâlhari. Se spune că până și cel mai veninos șarpe doarme, dar Făcătoarea de Răutăți genocidar nu are somn. Evident, Hoarda sa de ucigași, pradatori, violatori, islamiști, budisti nu ascultă decât de comanda Fuhrerului de la Kremlin. Vorba soldatului rus, “Putin e un bătrân nebun”. Maniaco-depresivul, apocalipticul Putin, cel mai despotic tiran al timpurilor noastre, poate fi înscris în Panteonul adevăraților dictatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *