Actualitate

Informația momentului despre Pfizer! Toți cei vaccinați complet trebuie să știe. Este răsturnare totală de situație

Vaccinul Pfizer își pierde eficiența mai repede, comparativ cu AstraZeneca. Studiu Oxford

Cercetătorii de la Oxford au explicat faptul că două doze de Pfizer-BioNTech au o eficienţă mai mare împotriva infecțiile, însă această scade mai repede, comparativ cu două doze de AstraZeneca-Oxford.

„Două doze de Pfizer-BioNTech au o eficienţă mai mare, iniţial, împotriva noilor infecţii, dar aceasta scade mai repede în comparaţie cu două doze de AstraZeneca-Oxford”, au spus aceștia.

Studiul este bazat pe rezultatele unui sondaj realizat de Oficiul Național pentru Statistici din Marea Britanie, care a derulat, la întâmplare, teste PCR din decembrie 2020 până luna aceasta.

Astfel, s-a descoperit că „dinamica imunităţii după două doze diferă semnificativ” între Pfizer şi AstraZeneca, potrivit Departamentului de Medicină Nuffield din Universitate.

Pfizer a înregistrat un declin mai rapid

Pfizer are „o mare eficienţă iniţială”, dar „a înregistrat un declin mai rapid în protecţia împotriva unei încărcături virale mari şi a infecţiei cu simptome”, la câteva luni de când schema de vaccinare a fost completă, deşi ratele rămân scăzute pentru ambele vaccinuri.

„Rezultatele arată că, după patru până la cinci luni, eficienţa acestor două vaccinuri va fi similară”, au adăugat oamenii de ştiinţă, subliniind că efectele pe termen lung trebuie studiate.

Rezultatele studiului au fost publicate în timp ce Israelul administrează deja doza suplimentară de Pfizer, după ce 58% din populaţie a primit deja două doze din acest vaccin. Cercetarea Oxford a mai descoperit că protecţia a fost mai mare în cazul celor care au fost deja infectaţi cu SARS-CoV-2.

Studiul a examinat două grupuri de peste 300.000 de oameni cu vârste mai mari de 18 ani, mai întâi în perioada dominată de varianta Alpha a coronavirusului, apărută în Kent, apoi, din luna mai, când Delta a devenit varianta dominantă. Acesta a confirmat că vaccinurile sunt mai puţin eficiente împotriva Delta, care a fost descoperită în India.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *