Timpul Liber

Intenționați să renovați o casă veche? Veți avea nevoie de un zidar pentru această lucrare!

Renovarea unei case vechi poate fi o idee potrivită pentru cei care iubesc provocările, se pricep la bricolaj și își doresc o casă amenajată în funcție de propriile gusturi. Atunci când este abordată corect, renovarea va da roade. Însă, ca și în cazul oricăror proiecte de amenajare a locuinței, renovare implică planificare, multă muncă și cunoaștere. Astfel, veți avea nevoie de un zidar profesionist pentru a realiza o structură puternică și finisaje excepționale.

Intenționați să renovați casa pe cont propriu?

Probabil procesul de renovare a unei case vechi, vă pare un proiect de bricolaj ce nu implică prea multe cunoștințe și îndemânare. Realitatea este însă cu totul alta, fiindcă multe lucrări de renovare, în special cele ce țin de zidărie, sunt mai complexe decât par la prima vedere. 

Renovarea pereților locuinței, fundațiilor, podelelor sau tavanului sunt procese ce necesită cunoștințe temeinice, pentru a garanta integritatea întregii structuri. Lăsând treaba pe mâna specialiștilor, la finalul proiectului, veți avea garanția unei renovări solide și durabile. În plus, un zidar profesionist va scurta termenul de finalizare al proiectului, casa fiind gata mult mai repede, comparativ cu un proces realizat în regim propriu. 

Dacă totuși simțiți nevoia să contribuiți în procesul de renovare a casei, puteți găsi inspirație pe timpul.md, în secțiunea Timpul Liber. Există proiecte de bricolaj simple, ce nu au nevoie de vaste cunoștințe, pe care le puteți întreprinde. Puteți pregăti o zonă pentru o mică grădină, reface un gard simplu, construi mici jardiniere din lemn în care să plantați flori pentru înfrumusețarea casei. 

Sau, dacă zidarul vă permite, puteți fi ucenicul său, ajutându-l cu prepararea mortarului și transportarea diverselor materiale în interiorul casei. 

Alegeți un zidar profesionist pentru renovarea unei case vechi

Zidarul reprezintă un factor important atunci când decideți renovarea unei case vechi. Acesta va ști cum să citească planurile casei, cum să le interpreteze și cum să aleagă cele mai bune materiale pentru o renovare sigură și eficientă. 

Zidarul se va ocupa de construirea pereților cu cărămizi, piatră tăiată sau blocuri de beton, pregătirea mortarului, montarea și fixarea materialelor de construcție, tăierea pieselor prefabricate, repararea șemineelor, sobelor, coșurilor de fum, refacerea pardoselilor, recondiționarea elementelor de susținere existente, izolarea pereților și nu numai. 

De un zidar veți avea nevoie pe tot parcursul procesului de renovare, zidarul fiind omul bun la toate. El construiește, extinde și repară pereții casei, fundațiile, coșurile de fum, stâlpii de susținere sau estetici, efectuează lucrări de zidărie decorativă. 

Un zidar se va ocupa inclusiv de construcția aleilor, garajelor, gardurilor și orice alte tipuri de construcții ce implică utilizarea cărămizilor sau mortarelor. 

Care sunt costurile pentru renovarea unei case vechi?

În ceea ce privește costurile pentru renovarea casei, acestea variază de la un proiect la altul. Pentru zidărie, prețurile variază între 100 lei/mp și 200 lei/mp. Zidăria pereților de umplere necesită costuri de 570 lei/mc, buiandrugul ceramic 50 lei/buc, izolarea termică a pereților din materiale minerale costă 150 lei/mp, tavanul semiasamblat din grinzi și inserții ceramice se situează în jurul sumei de 360 lei/mp. 

Aceste prețuri sunt doar orientative, costurile finale variază în funcție de complexitatea lucrării și materialele folosite. Însă, pentru a știi cu exactitate un preț final, este nevoie să apelați la un zidar profesionist. În cadrul platformei Wilio, introduceți o cerere în secțiunea caut zidar pret, cât mai detaliată. În scurt timp veți primi mai multe oferte de la zidari și firme specializate, urmând să o alegeți pe cea mai convenabilă nevoilor dumneavoastră. Țineți cont și de recenziile oferite de clienții ce deja au beneficiat de serviciile zidarilor, pentru a vă garanta o renovare profesionistă. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *