Interceptări scandaloase între Ion Șoltoianu și Andrei Pântea. Șoltoianu îl numește pe procuror – frate (AUDIO)
Cei doi discută la telefon, deși Șoltoianu este deținut într-un penitenciar închis, fiind condamnat pentru omorul lui Ion Stratulat. Mai mult, autoritatea criminală îl felicită pe Andrei Pântea cu ziua procurorilor. Cei doi discută și despre o dimensiune operativă și își exprimă speranța că totul va fi bine.
Într-o altă discuție, autoritatea criminală, Ion Șoltoianu îl numește pe Andrei Pântea, frate.
Potrivit documentelor care au fost aduse la sediul Realitatea TV, Ion Șoltoianu i-a transmis avocatului său de atunci, Mihai Conțescu, 100 de mii de euro pentru a-i reduce cât de mult posibil termenul de pedeapsă penală. Acest lucru urma să fie făcut cu implicarea directă a fostului procuror general adjunct, Andrei Pântea. În discuțiile dintre Șoltoianu și Pântea, cel din urmă l-a informat că a fost numit procuror adjunct interimar al Procuraturii municipiului Chișinău, cu perspectiva ca peste jumătate de an să devină procurorul Capitalei, în locul lui Ion Diacov. Avocatul Mihai Conțescu a murit însă în luna februarie.
În aceste condiții, prietenii autorității criminale au fost la biroul acestuia unde au căutat în safeu banii ce i-au fost anterior transmiși. Așa cum nu i-au găsit, ei au fost și acasă la avocat, unde au vorbit cu soția lui. Documentele mai arată că soția avocatului le-a spus că nu știe nimic despre bani și i-a amenințat că va depune o plângere la poliție privind acțiunile de amenințare și estorcare de bani.
Ion Șoltoianu a apelat la un alt apărărtor, avocatul Petru Ursu.
Documentele care au ajuns în redacția noastră mai arată că angajații penitenciarului unde este deținut Ion Șoltoianu au efectuat o percheziție în celula acestuia. Aici au fost găsite mai multe obiecte interzise, printre care trei telefoane mobile, două încărcătoare și 1750 de lei. În urma verificării telefoanelor mobile, au fost găsite mai multe contacte ale autorităților criminale din Moldova, dar și de peste hotare. Între aceștia se regăsesc Ion Gușan, alias ”Patron”, Andrei Torcunov, alias ”Andrei Turoc”, Ion Druță, alias ”Vanea Pisateli”, Ion Lozovanu, alias ”Băiatu”, Ion Olaraș, alias ”Medvedi”, Valentin Răducan, alias ”Valico”, Oleg Bârlădean, alias ”Belîi” și Lilian Chirica, alias ”Lilik”.
În agenda de telefoane, oamenii legii au mai descoperit și numărul viceprocurorului municipiului Chișinău, Andrei Pântea, care era indicat drept ex-procuror general adjunct al Republicii Moldova. Mai mult, a fost găsit și telefonul de contact al procurorului adjunct al sectorului Ciocana, Anatolie Vițu.
Mai mult, potrivit sursei, în telefoanele mobile au fost găsite și poze în care apar mai multe autorităție criminale din Moldova. Este vorba despre așa zisul Andrei Turoc, care apare alături de una dintre cele mai influente autorități criminale din Rusia Oleg Pirogov, alias Țîrkaci, responsabil de circuitul ilicit al drogurilor în orașul Moscova, dar și în suburbii. În una din poze, Șoltoianu apare alături de Vladimir Moscalciuc, alias Makena. Potrivit informațiilor, cei doi mențin legături strânse. În luna februarie, autoritățile criminale s-au întâlnit în sala de sport, unde Makena l-a rugat pe Șoltoianu să intervină către procurorul Andrei Pântea pentru a soluționa unele probeleme din dosarele în care figurează.
În poze apar și Ghenadie Vechiu, alias ”Cliford”, care face parte din gruparea lui Ion Gușan, alias ”Patron”, Ion Olaraș, alias ”Medvedi”, Andrei Torcunov, alias ”Andreo Turoc”, Oleg Bârlădean, alias ”Belîi”, dar și Serghei Ceban, alias ”Kitaeț”.
În telefonul lui Ion Șoltoianu au fost găsite și poze cu cadavrele a doi moldoveni, implicați în jaful din februarie din casa unui om de afaceri din localitatea Nahabino, regiunea Moscova. Alți trei moldoveni implicați în săvârșirea crimei sunt deținuți în penitenciarele din Rusia. În cadrul chestionării, Șoltoianu a menționat că el este fostul lor antrenor de kikboxing.
Din cele expuse în documentele aduse la sediul redacției noastre, reiese că Andrei Pântea, deși deține o funcție de conducere în Procuratură, ține legătura cu persoane care se află în detenție. Mai mult, Pântea accepta ca cei condamnați să dețină obiecte interzise, fără a sesiza instituțiile competente în acest sens. Astfel, viceprocurorul municipiului a pus în pericol siguranța penitenciarului și a contribuit la menținerea legăturii dintre Ion Șoltoianu și alte autorități criminale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!