Criza

INVESTIGAȚIE. O grupare criminală din R. Moldova pregătește un nou jaf de proporții. Miza: 2,3 miliarde de lei

O grupare criminală internațională a gulerelor albe dorește să jefuiască Republica Moldova de 130 de milioane de dolari printr-o schemă abuzivă și ilegală în contul unei datorii inexistente a statului nostru către România. Statele Unite ale Americii au donat peste 1,5 miliarde de dolari Republicii Moldova de la independență până în prezent, iar frații noștri de peste Prut ne-au ajutat de fiecare dată la nevoie. Același lucru nu se poate spune și despre acești bandiți cu conexiuni până la Moscova care vor să păgubească bugetul statului cu peste 130 de milioane de dolari.

Banii la care visează bandiții

Acum 23 ani, în noiembrie 1998, executivul de la Chișinău a apelat la Guvernul României solicitînd furnizarea în regim de urgență a curentului electric, pentru a acoperi deficitul de pe piață, ca urmare a sistării livrărilor de la Centrala Electrică de la Cuciurgan. Furnizările au început imediat și au continuat până în anul 2001. Contractul a fost semnat în ianuarie 1999 între Compania Națională de Electricitate (CONEL România) și Î.S. „MOLDTRANSELECTRO” Republica Moldova. Acordul stipula şi metoda de achitare pentru energie: transmiterea pachetului de acţiuni deţinut de stat în S.A. “Tirex-Petrol”, a mijloacelor obținute din vânzarea rețelelor de distribuție din Republica Moldova, precum şi a cărbunelui sau a altor mărfuri şi servicii ale unor companii moldovenești.

În aprilie 2001 statul român au decis stingerea creanței în sumă de 31 928 450.00 dolari, înregistrată cu titlu de datorie de către Î.S. „MOLDTRANSELECTRO” Moldova către „Compania Națională de Electricitate” S.A. din România, pentru energia electrică livrată. La momentul desființării Companiei Naționale de Electricitate din România, aceasta datorie a fost stinsă și nicidecum nu putea să fie transmisă către S.C.P.E.E.T. "Termoelectrica" S.A. care ulterior, a separat datoria în două părți, 15.000.000,00 și 17.040.400,00 dolari U.S.D.

Documentele Privind Adoptarea Legii 209 by FreePress on Scribd

(function() { var scribd = document.createElement(“script”); scribd.type = “text/javascript”; scribd.async = true; scribd.src = “https://www.scribd.com/javascripts/embed_code/inject.js”; var s = document.getElementsByTagName(“script”)[0]; s.parentNode.insertBefore(scribd, s); })();

Potrivit experților, valoarea totală a prejudiciului material care ar putea fi adus Republicii Moldova în urma cesionării creanței în valoare de 15.000.000,00 USD precum și vânzării-cumpărării creanței de 17.040.400,38 USD la situația de 29 decembrie 2020, constituie suma de 130.515.259,00 de dolari, care este în creștere permanentă. Experții afirmă că, deși datoria R.Moldova fost stinsă în baza legii adoptate de statul român, Casa de avocatură Mușat & Asociații, în calitate de lichidator S.C.P.E.E.T. "Termoelectrica" S.A. – România, organizează licitații publice privind vânzarea unor pretinse creanțe restante, inducând în eroare în mod fraudulos agenții economici. Una dintre companiile care a participat la licitație este și ”LAFARINA-PLUS” S.R.L, care a devenit adjudecatar al creanței în cuantumul de 17.040.400,38 USD, în schimbul sumei de 1.891.484,40 USD.

Gruparea criminală este apărată de către avocați renumiți din Republica Moldova: Andrei Chiriac, fostul prodecan al facultății USM, Avornic Gheorghe, fostul decan și șeful lui Chiriac la USM, Igor Popa, fostul avocat al lui Vlad Filat și Anatol Vitu, fost procuror la Procuratura Rîșcani municipiul Chișinău și, combinatorii șefi de la Mușat și Asociații din România. Mușat și Asociații au scos de mai multe ori la licitație această datorie inexistentă în schimbul a sute de mii de dolari, chiar depășind suma de 1,8 milioane dolari. Totul a pornit de la o încheiere judecătorească de arbitraj ilegală din București realizată de Gabriel Florescu și Mihaela Cozmanciuc prin eludarea prevederilor legii românești nr. 209 din 2001.

Cozmanciuc a fost acuzată de acte de corupție de presa din România, iar Florescu era un apropiat al pușcăriașului Mihail Vlasov. Cu ajutorul acestei decizii a Curții de Arbitraj, o grupare criminală internațională încearcă prin instanțele judecătorești de la Chișinău să obțină câștig de cauză pentru a intra în posesia banilor, circa 2,2 miliarde de lei.

496105763-Sentint-a-Arbitrala-2004 by FreePress on Scribd

(function() { var scribd = document.createElement(“script”); scribd.type = “text/javascript”; scribd.async = true; scribd.src = “https://www.scribd.com/javascripts/embed_code/inject.js”; var s = document.getElementsByTagName(“script”)[0]; s.parentNode.insertBefore(scribd, s); })();

Svetlana Melnicenco, director al „Centrului Național al Experților Judiciari și Specialiștilor de Performanță” S.R.L. i-a transmis președintelui Maia Sandu și consilierului său pe justiție, Olesea Stamate, toate documentele necesare pentru a lua măsuri privind această problemă gravă, însă până la ora publicării acestui material nu am avut parte de nici un răspuns. Nu vrem să facem acuzații dar avem impresia că Maia Sandu se luptă cu corupția doar la televizor. Atât Procuratura Generală cât și Serviciul de Informații și Securitate au fost înștiințate despre acțiunile acestei grupări criminale, însă nu s-au luat nici un fel de măsuri.

La scrisoarea deschisă înaintată „Centrului Național al Experților Judiciari și Specialiștilor de Performanță” S.R.L. nu a venit nici un răspuns din partea Administrației prezidențiale, iar Maia Sandu nu a spus nimic public despre acest jaf, în schimb încalcă Constituția și legile țării prin ingerințele directe în actul de justiției.

Scrisoare Deschisa Maia Sandu by FreePress on Scribd

(function() { var scribd = document.createElement(“script”); scribd.type = “text/javascript”; scribd.async = true; scribd.src = “https://www.scribd.com/javascripts/embed_code/inject.js”; var s = document.getElementsByTagName(“script”)[0]; s.parentNode.insertBefore(scribd, s); })();

De ce președintele Maia Sandu nu îl contactează pe omologul său Klaus Iohannis să rezolve această problemă în regim de urgență? Totuși, vorbim de o creanță stinsă între cele două state românești cu ajutorul unui grant oferit de instituția financiară americană Merrill Linch.

În timp ce noi scriem băieții deștepți își continuă demersurile prin instanțele de judecată din Republica Moldova pentru a obține rapid cele 130 de milioane de dolari, dar având în vedere că nu avem bani vor pune sechestru pe activele statului. Dacă președintele Maia Sandu, Procuratura Generală și Serviciul de Informații și Securitate nu mai apără interese cetățenilor va fi nevoie ca poporul să iasă din nou în stradă pentru a se face dreptate, având în vedere că în plină campanie electorală pe 5 iulie are loc o nouă înfățișare în instanță și s-ar putea să avem o decizie favorabilă pentru această grupare criminală care va falimenta Republica Moldova.

De unde va plăti Republica Moldova 130 de milioane de dolari? În loc să plătim pensiile și ajutoare pentru copii vom plăti bani la bandiți. Moldova nu va mai putea să facă față unui nou scandal de proporții de acest gen și în mod sigur instituțiile europene vor opri orice finanțare, fapt ce ne aruncă din nou cu 10 ani în urmă datorită unor lideri politici care se complac în mocirla lui Dodon, Plahotniuc și Filat.

Judecătoria Chișinău a respins cererea dar gulerele albe insistă/5 iulie următorul termen

În urma examinării motivelor de fapt și de drept invocate în acțiunea înaintată de „Farmacia București Tehnoplus Farm” SRL împotriva Î.S. „Moldtranselectro” privind înlocuirea succesorului în drepturi procedurale, în ordinea procedurii stabilite de art. 70 alin.(1) al Codului de Procedură Civilă și art. 47 al Codului de Executare, Judecătoria Chișinău consideră această acțiune ca fiind nefondată, contrară prevederilor legii şi circumstanţelor de fapt, pasibilă de a fi respinsă integral, reieşind din următoarele considerente:

Referinta Farmacia Bucuresti by FreePress

Schema criminală demontată PAS cu PAS, altfel MAFIA ne duce de nas

Adresă înaintată către Procuratura Generală în data de 19.04.2021 by FreePress on Scribd

(function() { var scribd = document.createElement(“script”); scribd.type = “text/javascript”; scribd.async = true; scribd.src = “https://www.scribd.com/javascripts/embed_code/inject.js”; var s = document.getElementsByTagName(“script”)[0]; s.parentNode.insertBefore(scribd, s); })();

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. dar de ce nu s-a platit energia electrica furnizata prin preluarea actiunilor tirex petrol, vanzarea retelelor de distributie si carbune, asa cum era contractul initial?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *