Actualitate

Iohannis la Chişinău: Obligați-i pe politicienii Dvs să combată corupția

”Este nevoie de două lucruri: de voința populară și de voința politică și atunci aceste lucruri se pot rezolva. Dacă electoratul își dorește o reformare, o îmbunătățire a clasei politice – și am avut situații când electoratul s-a exprimat foarte clar – atunci politicienii înțeleg că ceva trebuie schimbat în abordarea lor”, a explicat Iohannis, într-o conferință de presă comună cu președintele Nicolae Timofti. 

Iohannis asubliniat și importanța voinței politice pentru combaterea corupției, consolidarea statului de drept, „fiindcă oricât și-ar dori oamenii, aceste lucruri trebuie puse în practică de politicieni”.

Șeful statului român a admis că drumul european la care s-au angajat oficialii de la Chișinău este unul „dificil”, dar a arătat că este „singurul care trebuie parcurs pentru a elimina corupția care atentează la bunăstarea oamenilor simpli”.

”În România am dovedit că aceste lucruri se pot face (combaterea corupției – n.r.). Vă recomand să-i obligați pe politicienii Dvs să facă aceleași lucruri”, a concluzionat Iohannis.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *