Ultima oră

Ion Rusu, nașul lui Filat, cere 150 de mii de euro de la ziaristul care a publicat o investigație legată de el

Acum două zile, redacția deschide.md a publicat o investigație cu titlul “Licitație aranjată cu VENITURI FABULOASE pentru PLDM” în care dezvăluiam că BB-Hämodialyse Handelsgesellschaft mbH, consorțiul de companii selectat în cadrul parteneriatului public-privat pentru prestarea serviciilor de dializă, a fost fondat de oameni din anturajul ex-premierului, Vlad Filat.

Ieri, pe adresa redacției a sosit o replică la materialul publicat, din partea lui Ion Rusu, administratorul firmei IPTEH (controlată indirect de Vlad Filat, prin Kapital Invest Iași). Ion Rusu solicită publicarea unei dezmințiri și un prejudiciu moral și material de 150 mii euro. 

Cerere

Nota redacției:

Redacția deschide.md întețege frustrările provocate domnului Ion Rusu, și a altor exponenți ai PLDM, de expunerea publică a matrapazlâcurilor din spatele contractului privind prestarea de servicii de dializă în Republica Moldova.

Vestea tristă pentru Ion Rusu & Co. PLDM este că, în eventualitatea unui proces, persoanele care au oferit informațiile folosite în cadrul investigației sunt gata să apară ca martori, situație în care este foarte probabil să iasă la iveală și alte detalii ale discuțiilor purtate la etajul 6 al clădirii IPTEH din Chișinău, sau despre prezăntările făcute în biroul ministrului Sănătății, Andrei Usatîi. Situație în care este foarte probabil că Ion Rusu se va alege nu cu 150.000 de euro, ci cu un dosar penal, pentru trafic de influență.

Totodată, menționăm toate părțile vizate, inclusiv Ion Rusu, au fost contactate de autorul articolului, Florin Driu și opiniile acestora, inclusiv a lui Ion Rusu, au fost publicate.

Și, în loc de final, o întrebare: Cum poate câștiga o licitație o companie care nu a achitat caietul de sarcini ?

Sursa: deschide.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *