Politică

Ion Sturza: „Nimeni Dodon este un pitic fricos, care a fugit la Moscova după ajutor”

„Déjà vu… Au mai încercat unii să preia cu forța puterea în Moldova. Și?! În comparație cu Plahotniuc, Nimeni Dodon este un pitic fricos, care a fugit la Moscova după ajutor. Cei care au rămas la Chișinău, inclusiv doamna Zâna (socialista Zinaida Greceanîi, președintele Parlamentului R. Moldova-n. red.) își va rupe cămașa de noapte pentru el?! Nu! La ce speră Nimeni? Trupe, parașutiști? Sau ceva mai perfid, provocări din Transnistria? Am un sfat pentru el: „Rămâi la Rostov. Profită de faptul că rușii «своих не сдают» (nu-i extrădează pe ai săi- n. red.)”, a menționat Ion Sturza.

În context, fostul premier a adăugat că astăzi unicul centru legitim de putere la Chișinău, recunoscut pe larg atât intern, cât și extern, este Președinția – Maia Sandu.

Amintim că în dimineața zilei de astăzi, după ce a participat la ședința fracțiunii parlamentare a PSRM, deși nu face parte din aceasta, Igor Dodon a anunțat că întreprinde o vizită fulger la Moscova, în cadrul căreia va avea mai multe întrevederi importante.

Ulterior, în cadrul ședinței Parlamentare de la Chișinău, majoritatea PSRM-Șor a anulat hotărârea prin care a fost înaintată Domnica Manole la Curtea Constituțională și a votat în timp record pentru un alt candidat. Totodată, aceiași deputați au adoptat și o declarație privind „recunoașterea caracterului captiv al Curții Constituționale”, prin care a condamnat decizia CC cu referire la posibilitatea dizolvării Parlamentului de la Chișinău.

Mai târziu, președintele R. Moldova a anunțat că deciziile votate astăzi în Parlament sunt neconstituționale și reprezintă subminarea ordinii constituționale și a statului de drept. În context, Maia Sandu a solicitat de la Procuratura Generală să investigheze acțiunile respective sub aspectul infracțiunii de uzurpare a puterii în stat și a făcut apel către conducătorii organelor de forță „să nu se lase antrenați în acțiuni neconstituționale și să nu îndeplinească ordine ilegale” 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *