Actualitate

IPOCRIZIE fără margini! Rusia, care ocupă o parte din RM, cere SUA și UE să se abțină de la a se amesteca în afacerile interne ale Republicii Moldova

​Moscova constată că Statele Unite și Uniunea Europeană se amestecă în mod direct în afacerile interne ale Republicii Moldova și le îndeamnă să evite acest lucru, a transmis luni într-un comunicat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, conform agenţiei ruse de stat TASS.

„Ministerul rus al Afacerilor Externe a atras în mod repetat atenţia asupra amestecului direct al SUA și UE în procesele politice interne ale Republicii Moldova, a implicării lor politice clare, ceea ce duce la o polarizare şi mai mare a societăţii moldovene”, a afirmat reprezentanta MAE rus.

„Facem din nou apel la colegii noştri din Statele Unite şi Uniunea Europeană să se abţină de la a interfera în afacerile interne ale Republicii Moldova şi să nu depăşească limitele de etică diplomatică”, a subliniat Maria Zaharova.

Potrivit acesteia, ţările occidentale au încercat din nou să se amestece în problemele R. Moldova având ca pretext adoptarea de către Parlamentul de la Chişinău, pe 23 aprilie, a unei declarații împotriva Curţii Constituţionale naționale, care a stabilit că sunt îndeplinite condițiile pentru pentru dizolvarea legislativului. Un alt pretext a fost, potrivit Mariei Zaharova, anularea de către parlamentari a deciziei lor din 2019 de numire a actualului preşedinte al Curţii Constituţionale.

Amintim că, săptămâna trecută, majoritatea pro-rusă din Parlamentul de la Chișinău a votat o hotărâre prin care încetează mandatul de judecătoare a Curții Constituționale al Domnicăi Manole, președinte al instituției. Demersul a venit în contextul în care Curtea Constituțională a decis că există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului și declanșarea alegerilor anticipate. Președintele Maia Sandu a sesizat Procuratura pentru uzurparea puterii de stat și a făcut apel către comunitatea internațională „să ofere tot sprijinul pentru apărarea democrației”.

Amintim că de 30 de ani Federația Rusă ocupă o parte din teritoriul suveran al R. Moldova. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *