CSI / Rusia

ISW: Fiul lui Prigojin ar fi făcut demersuri pentru a prelua controlul asupra grupului Wagner

Fiul de 25 de ani al lui Evgheni Prigojin, Pavel Prigojin, ar fi făcut demersuri pentru a prelua comanda grupului Wagner, potrivit unui grup de reflecție din SUA, transmite Sky News.

El negociază cu garda națională rusă, Rosgvardia, pentru ca organizația de mercenari să se alăture din nou luptei din Ucraina, a declarat Institutul pentru Studiul Războiului, citând un canal Telegram important afiliat grupului.

Mișcarea ar oferi un lider alternativ la comandantul Wagner, Andrey Troshev, care a semnat cu Ministerul Apărării și a fost îmbrățișat public de Vladimir Putin, alăturându-se acestuia la o întâlnire săptămâna trecută.

Aceasta indică faptul că „unii membri ai personalului Wagner sunt interesați să se adune în jurul unei alternative legate de Prigojin la Troshev, aliniat la Kremlin și la Ministerul Apărării”, a declarat ISW.

„Nu este clar ce crede Kremlinul că sunt relațiile dintre elementele Wagner și guvernul rus”, a spus thinktank-ul.

Rosgvardia este subordonată direct administrației prezidențiale, ceea ce face ca „îmbrățișarea publică a lui Putin față de Troshev și subordonarea elementelor Wagner față de Ministerul Apărării rus să fie demnă de remarcat”, au afirmat analiștii cu sediul în SUA.

„În orice caz, Ministerul Apărării ar trebui să furnizeze echipamentele și proviziile pentru o forță mare, reconstituită sub comanda Rosgvardia, deoarece Rosgvardia nu are infrastructura logistică pentru a face acest lucru pe cont propriu”.

Cu toate acestea, ISW a citat o sursă Wagner, care a declarat că negocierile dintre Pavel Prigojin și garda națională au implicat ca grupul paramilitar să își păstreze numele, simbolurile, ideologia, comandanții și conducerea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *