Război

ISW: Moscova a trimis soldați iranieni în teritoriile ocupate din Ucraina pentru a-i învăța pe ruși cum să folosească dronele Shahed-136

ISW, citând Centrul Național de Rezistență, a raportat că forțele ruse au adus un număr nespecificat de instructori iranieni la Dzhankoi în Crimeea, în portul Zalizny și la Hladivtsi în regiunea Herson pentru a instrui trupele rusești în utilizarea dronelor de atac. Centrul a declarat că instructorii iranieni supraveghează direct lansarea de Shaheds asupra unor ținte civile din Ucraina, inclusiv în regiunile Nicolaev și Odesa.

Se presupune că IRGC este principalul operator al dronelor iraniene, astfel încât acești instructori iranieni ar putea fi angajați ai IRGC sau afiliați la acesta.

Principalele concluzii

  • Rusia își intensifică eforturile de a crea condiții de informare pentru a prezenta în mod fals Ucraina ca fiind un stat terorist, pentru a deturna apelurile recente de a desemna Rusia ca stat terorist.
  • Este posibil ca forțele rusești să fi importat personal afiliat Corpului Gardienilor Revoluției Islamice (IRGC) din Iran în zonele ocupate din Ucraina pentru a instrui trupele rusești în utilizarea dronelor Shahed-136.
  • Surse rusești au afirmat că trupele ucrainene au continuat operațiunile de contraofensivă spre Svatove și Kreminna. Forțele rusești continuă operațiunile defensive în această zonă.
  • Surse rusești au continuat să afirme că forțele ucrainene desfășoară atacuri terestre în nord-vestul și vestul regiunii Herson.
  • Forțele rusești au efectuat atacuri terestre în jurul Bahmut și Avdiivka.
  • Este probabil ca forțele rusești să întărească linia frontului în vestul regiunii Zaporojie.
  • Armata rusă continuă să se confrunte cu probleme în ceea ce privește dotarea soldaților ruși cu echipament personal de bază.
  • Oficialii administrației ruse și ai administrației de ocupație continuă să folosească măsuri coercitive împotriva locuitorilor din teritoriile ocupate de Rusia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *