ActualitateROMÂNIA

Iulian Fota să fie convocat de urgență în Parlament pentru a da socoteală cine și de ce l-a mandatat să ofere garanții la Davos în numele României

Președintele Partidului Republican din România, Marian Cucșa, îl acuză pe Iulian Fota, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, că negociază, în mod netransparent şi fără mandat, poziţia României în problemele internaţionale.

„Cât de sigură mai este astăzi România, când vedem că anumiți conducători ai statului o angajează în diverse acțiuni, fără să fie împuterniciți de cineva?”, se întreabă Marian Cucșa. Președintele Partidului Republican din România cere convocarea de urgență a lui Iulian Fota, secretar de stat pentru probleme strategice, care trebuie să răspundă în fața Parlamentului, organul reprezentativ suprem al poporului, pentru garanțiile de securitate oferite la Davos în numele României.

Liderul republican susține că, în astfel de poziții sensibile, precum cea referitoare la garanțiile de securitate oferite Ucrainei, dezbaterile trebuie să fie transparente, să fie cunoscute, iar decizia, trebuia luată de Parlament. Altfel, concluzionează președintele Cucșa, „viitorul copiilor noștri și securitatea națională vor fi puse în pericol de niște iresponsabili sau de niște obedienți ai unor puteri străine”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *